Open-Source Web CMS

Open-Source Web CMS


Content Management Systems er programmer, vanligvis installert rett inn i domenet, som hjelper deg å organisere og lage ditt nettsted. De blir mer og mer populært, og står for 10 til 15 prosent av de 10.000 nettsteder, ifølge Trend.Builtwith.com. Blant de mest populære av disse er WordPress, Joomla !, Drupal og DotNetNuke. De er alle åpen kildekode, og de kan hjelpe deg med å få nettstedet opp raskt.

WordPress

WordPress har dukket opp som et CMS i de siste årene, en overraskelse overgang fra en så populær blogging plattform. Delvis på grunn av sin popularitet i blogging verden, har det funnet mange entusiaster i Web design samfunnet, også. Med et så bredt brukerbase, synes det å være en widget eller plugin tilgjengelig for nesten alle behov ved utforming med WordPress. Enten du ønsker å bygge en e-handel eller en blogg, kan WordPress gjøre det. WordPress bruker widgets, plugins og temaer for å tillate designere til å velge utseende og funksjonalitet på hvert område. Ifølge W3Techs statistikk, oppdateres daglig, har WordPress 55 prosent av CMS markedsandel.

Joomla!

Joomla! har alltid vært et CMS, designet med hensikt å være både brukervennlig og kraftig. Det er svært utvidbar med en plattform som aksepterer moduler, utvidelser, plugins og komponenter som alle legger ulike nivåer av ny funksjonalitet til nettstedet ditt, avhengig av dine behov. Joomla! nylig gjort noen endringer i sin organisasjons hierarki når det flyttet fra versjon 1.5 til versjon 1.6, ta bort de "deler" og flytte til bare "kategorier". Joomla! utnytter en frontend for visse nivåer av brukertyper, og en backend for administrasjon. Som WordPress og andre CMS programvare, Joomla! bruker maler for sitt tema for nettstedet ditt. W3Techs.com rapporterer at Joomla! står for 10 prosent av CMS markedsandel.

Drupal

Drupal markedsandel sitter på 6 prosent, sannsynligvis fordi Drupal regnes som webutvikler CMS. Drupal krever mer kunnskap om PHP og øvre nivå koding enn de andre. Såvidt funksjonalitet går, kan Drupal konkurrere med noen CMS, men når det kommer til ikke-utviklere (ikke-programmerere) prøver å bruke Drupal, det er bare ingen måte de kan lykkes. Drupal er for kode trengende for amatører å bruke, og dermed faller bak i markedet og på nettet. I en fersk meningsmåling fra Trends.Builthwith.com, gjør WordPress opp 63 prosent av CMS-laget nettsider i toppen 10.000 nettsteder, men Drupal bare har 3 prosent.

DotNetNuke

DotNetNuke, ofte referert til som "DNN," står for 15 prosent av CMS-inne områder, ifølge den samme studien, og deler mange av de samme egenskapene som de andre. Det er en åpen kildekode CMS for Microsoft ASP.net. Den bruker moduler, skinn og widgets for å endre utseende og funksjonalitet. Det organiserer innholdet annerledes enn de andre, ved hjelp av moduler av alle typer å legge til innhold, bruk av "portaler" som terminologi for inngangs peker på et nettsted. I motsetning til de andre, synes DNN å ha som mål en mer kommersiell merkevare. Det tilbyr en gratis versjon, men skyver de faglige og Enterprise Edition, som er markedsført til big business.