Opera Vs. Firefox 3.6 Vs. Chrome

Opera Vs. Firefox 3.6 Vs. Chrome


Den "Battle of the browser" har pågått i lang tid. Alternativer til Internet Explorer (IE) som Firefox, Opera og Chrome er mer enn nyheter, nå som de står for mer enn halvparten av markedet. w3schools.com rapporterer at IE bare har 23 prosent av markedet akkurat nå. Gsstatcounter.com er viser en mer optimistisk tall for IE, men det er fortsatt bare har 43 prosent. Det er tankevekkende, med tanke på at Internet Explorer har vært på topp så lenge. Konkurrentene fortsetter å tilby produkter som slo IE i alle de områdene som betyr: Speed, Adblocking, add-ons og "Cool" faktor.

Hastighet

Mest speed test, uavhengig av Operas hevder å være den raskeste, sats Google Chrome som den raskeste nettleseren på markedet i dag. Når det er sagt, Chrome og Opera er hals og nakke i de samme løpene. Lifehacker.com har det brutt ned i kald-starter, tab-lasting, flere faner, selv hastigheten som både last javascript elementer. Chrome eked ut en knepen seier i sine tester, men bare i noen av kategoriene. Begge er raske.

Firefox er litt tregere, men Firefox gjør ingen krav til å være den raskeste, kun det beste. Generelt sett, de som bruker Firefox ofte har mye av Firefox add-ons og utvidelser som kjører, også. Dette bremser ned første oppstart og ofte bremser ned hele programmet litt. Firefox 8 er snart å bli utgitt, og tester viser en betydelig fartsøkning, men akkurat nå, hvis du vil ha rask, Chrome og Opera er det beste valget.

Ad-Blocking and Security

Sikkerhet og ad-blokkering er et viktig element i en nettleser. Det er en grunn til mange begynne å se etter en ny nettleser. Firefox har flere ad-blokkering og sikkerhet add-ons, som No-Script, Ad-Block Plus og selv AdBye, en add-on som blokkerer annonser på Facebook.

Såvidt spyware og virus, alle tre nettlesere tilbyr noen løsninger. Firefox og Chrome har noen grad av SandBox-teknologi, som betyr at ulike deler av nettleseren (e) er bygd for å kjøres uavhengig av de andre, så hvis en virusangrep en del, isolerer programmet bare den delen. Firefox hevder at plugins kjøre på denne måten, og Chrome faner er individuelt sandboxed. Opera tilbyr ikke dette, men bekjempe phishing og skadelig programvare med sin egen innebygde sikkerhetssystem.

Add-Ons

Firefox er konge så langt som tilleggsprogrammer og utvidelser er bekymret, men Chrome er å fange opp raskt. Med bruk av ChromeOS, har Google begynt å bygge opp et bibliotek av programmer som kjører i nettleseren samt på en Chromebook. Dette kan forklare den store økningen i bruk av Chrome nettleseren i løpet av de siste månedene, som nyheter av både Chrome-nettleseren og Chrome OS sprer seg. Operas extensions er også økende; verktøy som Operas ScribeFire, som tillater brukere å legge til flere blogger på en gang, kan være svært nyttig hvis flere personer brukte Opera. Opera har ca 700 utvidelser og enda flere widgets, som kjøres som web apps i nettleseren.

Firefox bibliotek av add-ons er enorm, imidlertid, og de som bruker mange av sine verktøy vil være tilbakeholdne med å bytte. Firefox tilbyr utvidelser som gjør mer enn å legge til utseende til grensesnittet. Mange legge til funksjonalitet. Utviklerverktøy som webutvikler, Firebug og PHP Developer Toolbar tilbyr profesjonell kvalitet verktøy som hjelper mange utviklere hver dag. Web-filtrering kan installeres i Firefox med filtre som FoxFilter, WebFilter og ProCon Latte. Sammenlign verktøy i Opera og Chrome ennå ikke eksisterer.

Den "Cool" Faktor

Den "Cool" faktor er det usagte element som først ble lansert Firefox i kampen om nettleser overlegenhet med Internet Explorer, er det hva holdt Firefox friskt og nytt i år etter at den først kom inn i felles lingo, og det er det som er å hjelpe Chrome tommers vei oppover. Firefox har ikke blitt bedervet, først og fremst på grunn av dens fortsatte arbeidet med å utvide seg, men Google merkevare og hastigheten og effektiviteten av Chrome er det som vil til slutt flytte den forbi Firefox. Chrome Web Store, så ligner på Mac App Store for iPhone, har en "Cool" faktor ikke funnet på Firefox add-ons side. Og selv om Firefox temaer banke Chrome ut av parken, synes Google sulten enn Mozilla akkurat nå, og Chrome, skinnende metall, er ganske kult.