Oppgrader Laptop Deler

Hvis du noensinne har kjøpt en bærbar datamaskin og har lurt på om du kunne oppgradere delene på innsiden av det, er det korte svaret "kanskje". Fordi bærbare PC-er skreddersydd av sine produsenter, om du kan oppgradere delene på innsiden av dem avhenger i stor grad av om produsenter tilbyr deler oppgraderinger for salg til sluttbrukere eller om de delene du ønsker å oppgradere er standard deler som ikke endres uavhengig av datamaskinen de er installert i.

Vanligvis oppgraderes Laptop Deler

Mens bærbare datamaskiner har et visst antall deler som er skreddersydd, er det noen som ikke er, og som vanligvis kan oppgraderes av sluttbrukeren. Disse delene omfatter harddisken og RAM (Random Access Memory). Harddisker for bærbare datamaskiner kommer i en standard størrelse (2,5 inches), og du er vanligvis i stand til å få tilgang til harddisken på en bærbar PC ved å fjerne noen skruer på undersiden av datamaskinen. Når harddisken er fjernet, kan du erstatte den med en større en, installere operativsystemet på nytt og utnytte økningen i størrelse umiddelbart. Du kan også bytte ut RAM i den bærbare datamaskinen på en lignende måte, men noen ganger erstatte RAM krever at du fjerner tastaturet fra den bærbare datamaskinen tilgang til den. Legge til ekstra RAM kan gjøre den bærbare datamaskinen kjøre raskere; men pass opp for å prøve å installere for mye RAM i den bærbare datamaskinen, som laptop hovedkort kan bare håndtere et visst beløp. Dette beløpet varierer avhengig av merke og modell på datamaskinen din. Sjekk med produsenten av datamaskinen før du prøver å legge til mer RAM til din maskin.

Vanligvis Non-Oppgrader Laptop Deler

Blant listen over bærbare deler som vanligvis ikke kan oppgraderes med mindre produsenten uttrykkelig har gjort dem så er skjermkort, CPUer, lydkort og hovedkort. Disse delene er vanligvis tilpasset designet slik at de passer inn i deres spesielle laptop chassis, slik at du kan ikke bare gå ut og kjøpe en standard del og oppgradere dem. Du må ta kontakt med produsenten og forsøke å kjøpe disse typer deler for din bærbare modellen hvis du ønsker å oppgradere dem. Skjermkort er mer vanlig oppgraderbar enn de andre delene, men spesielt på høy ytelse automater hvor skjermkortene er fysisk atskilt fra hovedkortet i stedet for å bli integrert i det.