Pålitelige metoder for identifisering og autentisering

Pålitelige metoder for identifisering og autentisering


Fremgangsmåter for identifikasjon og autentisering blir brukt for å beskytte fysisk og digital informasjon. Enkle metoder for identifisering av autentisering inkluderer passord og signatur lesere, mens mer komplekse metoder involverer high-end biometriske enheter som fingeravtrykk, retinal og iris skannere eller ansikt og stemmegjenkjenning programvare.

passord

Passord er en vanlig metode for å identifisere og autentisere en bruker som ønsker å logge seg på et sikkert system eller nettverk. Passord generelt krever bruk av en kombinasjon av bokstaver, tall og / eller symboler som skal være unikt for brukeren. Problemet med passord, er imidlertid at å huske mange av dem kan være utfordrende, og de kan lett "sprekker" eller tilgang fra uautoriserte personer. For eksempel, Sarah Granger artikkel "Den enkleste Security: A Guide to Better Passord Practices" sier at uvedkommende kan bruke dataprogrammer for å avdekke et passord eller kan også rett og slett late som å være en IT-tekniker og spør etter passordet ditt. Av denne grunn, selv om passordene kan være en pålitelig metode for å identifisere og autorisere tilgang til et datasystem, bør du lage et passord som er vanskelig å gjette. En kombinasjon av store og små bokstaver og tall i en serie på åtte eller flere tegn er den sikreste.

fingeravtrykk~~POS=TRUNC

En mer pålitelig metode for identifisering av godkjenning er bruk av fingeravtrykkslesere eller fingeravtrykk skannere. Disse enhetene skanne de unike kranser og linjer med fingeravtrykk for å gi deg tilgang til en datastyrt sikkerhetssystem eller datamaskin. Ifølge artikkelen "Glemt passord? Se Bruke Your Heart" av MSNBC Dan Frommer, har fingeravtrykk lesing sikkerhetsprogramvare blitt utrolig populært, og en million bærbare datamaskiner med innebygd fingeravtrykksskannere er blitt solgt siden sin produksjon (som i 2010). For å holde datamaskinens operativsystem sikkert å bruke en fingeravtrykksleser, kjøpe en USB fingeravtrykkleser som lar deg bare tilgang til systemet.

Ansikt og stemmegjenkjenning

Mer avanserte biometriske sikkerhetssystemer er ansikts- og stemmegjenkjenning enheter. Disse enhetene måle dine ansiktstrekk eller lyden av stemmen din til å gi deg tilgang til en bygning eller et datasystem. Face og stemmegjenkjenning produkter er svært pålitelig når det gjelder autentisering og identifisering, men det har vært noen omfattende problemer med ansiktsgjenkjenning programvare. Ifølge artikkelen "Face Recognition Systems" fra GlobalSecurity.org, "Ansikts skanner er bare så god som det miljøet de er samlet." Av denne grunn, når du bruker ansiktsgjenkjenning systemer for identifisering og autentisering, ta vare å bruke riktig belysning og avstand når du tar det første bildet som programvaren vil sammenligne ansiktet ditt til. Artikkelen "Voice Verification" på GlobalSecurity.org hevder også at stemmegjenkjenning programvare har også sine problemer. For eksempel kan endringer i tone og talehastighet gjengi stemmen ugjenkjennelig til systemet, selv om det er fortsatt din stemme. For å forhindre disse problemene, holde stemmen den samme hver gang du trenger tilgang til systemet.