PCI-E 1x Vs. PCI

PCI-E 1x og PCI er to forskjellige versjoner av Peripheral Component Interconnect personlig datamaskin buss standard, eller kortspor. De er best kjent for å koble komponenter som video / grafikkort til hovedkortet av datasystemer som personlige datamaskiner og servere. PCI-standarden ble introdusert av Peripheral Component Interconnect Special Interest Group, eller PCI-SIG, en non-profit organisasjon som består av mer enn 900 teknologiselskaper. Lykkes den opprinnelige PCI, PCI Express - offisielt forkortet til PCIe - er en raskere og mer avansert databussen.

Bakgrunn

Forkortelsen PCI blir ofte brukt for den opprinnelige PCI, som også er kjent som konvensjonelle PCI. Organisasjonen som utviklet den, PCI-SIG, debuterte PCI i 1993 - et år etter at organisasjonen ble grunnlagt. To år senere, i 2004, PCI-SIG introduserte PCI Express. Det var da PCI-SIG offisielt merket den opprinnelige standarden som Konvensjonell PCI.

revisjoner

På tidspunktet for offentliggjøring, konvensjonell PCI og PCIe er i sin tredje generasjon av revisjoner: PCI med v3.0 i 2002 og PCIe med v3.0 i 2010. Dermed "PCI-E 1x" er en referanse til første generasjons revisjoner , som er kollektivt betegnet som v1.x. De består av PCIe 1.0a og PCIe 1.1, og de andre revisjoner - bortsett fra de nevnte PCIe 3.0 - er PCIe 2.0 og PCIe 2.1. Som for konvensjonelle PCI, det hadde PCI 1.0, 2.0, 2.1, 2.2 og 2.3 fra forrige versjon 3.0.

Datahastighet

Tilgjengelig som en 32-bit eller 64-bits grensesnitt eller port, Vanlige PCI overføringer eller behandler data med en hastighet på 133 MB og 266MB for 32-bits applikasjoner eller 533MB per sekund for 64-biters seg. Når PCIe debuterte med sin første produksjonssyklus, eller PCIe v1.x, det overgikk Konvensjonell PCI med en datahastighet på 4 GB / s, eller 4,096MB / s.

Nåværende status

Konvensjonell PCI er fortsatt brukes i PC-er, selv om frekvensen av sin søknad blekner i forhold til den PCIe, som har blitt standard ekspansjonsport i databransjen. Ikke bare er det brukt for grafikkort, men andre komponenter som lydkort, modem, Ethernet og Wi-Fi-nettverkskort og TV-tuner kort også.