Personvern Rettigheter og Facebook

Personvern Rettigheter og Facebook


Alle har rett til privatliv, men noen mennesker forkorte sitt eget privatliv i sin bruk av Facebook. Du kan bruke tjenestens personverninnstillingene for å gjøre dine innlegg så privat som mulig, men informasjon deles på Internett er aldri 100 prosent privat.

Profil

Du kan velge hvilke typer informasjon som skal vises på din Facebook-profil. I tillegg kan du velge bestemte grupper av mennesker som kan og ikke kan se informasjonen du oppgir i din profil.

Statusoppdateringer

Du kan velge å tillate bare dine Facebook-venner til å se dine statusoppdateringer. Du kan også velge å blokkere visse folk fra å vise en viss status innlegg. Imidlertid vil de fleste ganger alle i vennelisten kunne se informasjonen i statusen din.

vegg~~POS=TRUNC innlegg

Publisering informasjon på en venns Facebook-veggen er synlig for alle som personens venner med mindre de vises på blokkeringslisten. Generelt sett noe lagt ut på en Facebook-veggen er nesten lik å gjøre innlegget offentlig.

applikasjoner

Første gang du bruker dem, vil programmer som brukes på Facebook be om tillatelse til å legge til din profil veggen. Programmet vil også be om tilgang til grunnleggende informasjon i profilen din som navn, alder og bosted. Hvis du ikke tillater applikasjonen tilgang til å legge ut på veggen eller tilgang til dine personlige opplysninger, som regel vil du ikke være i stand til å bruke eller installere dette programmet.

Forebygging / løsning

Den beste måten å unngå bekymringer for personvernet med din Facebook-side, er å først sette personverninnstillingene slik at bare vennene dine til å se din informasjon. Hvis du har folk på listen for enkelte spill og programmer, og du ikke kjenner dem personlig, gjør sensitiv informasjon, som for eksempel telefonnummeret ditt, synlig bare for deg selv.

betraktninger

Tenk å ikke tillate visse programmer for å legge til din vegg ved å blokkere dem med Facebook personverninnstillinger. Hvis du ikke vil at vennene dine til å vite at du bruker et bestemt program, den eneste måten å forhindre dette på er å ikke bruke programmet. I tillegg, selv med de høyeste personverninnstillingene, bør du ikke legge inn informasjon du ikke vil dele med fremmede i andre innstillinger.