Problemer med ekstra RAM

Problemer med ekstra RAM


Den Random Access Memory, eller RAM, på datamaskinen fungerer som en slags kladdeblokk for datamaskinen. Jo mer plass datamaskinen har for å kjøre programmer, jo raskere vil den kjøre, siden maskinen ikke trenger å kaste bort tid på å tømme minne til å laste flere programmer. Økende RAM i datamaskinen er en økonomisk måte å forlenge levetiden, men noen ganger RAM kan være dårlig eller mislykkes. Riktig problemer med ekstra RAM med grunnleggende feilsøking og testing.

Symptomer på dårlig RAM

Bad RAM ser ut som andre dataproblemer. Programmer kan krasje eller henge, eller det kan være utbredt video korrupsjon. Windows vil krasje med det som er kjent som en "Blue Screen of Death", eller en kernel panic kan skje i Linux eller OS X, som er ganske enkelt systemets respons til en fatal feil. Hvis Linux krasjer med en "SIGFPE 11" feil, er problemet vanligvis forårsaket av dårlig RAM. Forskjellen mellom andre problemer og dårlig RAM er at disse spørsmålene dukker opp etter ny RAM har blitt lagt til. Når den nye RAM blir fjernet og den gamle RAM skiftes ut, disse problemene stoppe.

Installere RAM

Hvis RAM er installert på feil måte, så maskinen kan lese det som dårlig RAM. Prøv å installere eller "reseating" RAM på hovedkortet først. RAM er svært følsomme for statisk elektrisitet, så berøre noe av metall før du berører RAM. Dersom luftkvaliteten i rommet er spesielt tørr, holde ikke-dominante hånd på metallrammen av datamaskinen saken mens du arbeider med RAM. Hver pinne RAM holdes på plass av to klipp. Angre disse klippene ved å trykke forsiktig. RAM skal sprette litt ut av sporet. Forsiktig ta tak i det ved å holde kantene og trekk den ut av sporet. Prøv å unngå å berøre chips på RAM, hvis det er mulig. Unngå å berøre bunnen gull "pinner", så vel. Deretter satte RAM tilbake i sporet. Pinnene på bunnen er asymmetriske, så pinnen vil bare passe inn i sporet én måte. Skyv pinnen ned i sporet, og det skal klikke. Deretter snap klipp tilbake på plass. Hvis RAM sitter riktig, vil klippene sy. Hvis klippene ikke feste, er RAM ikke helt på plass.

Memory Testing

Hvis du installerer RAM ikke løser problemet, og deretter teste minnet. Mange kommersielle og gratis programmer finnes, men en av de eldste og mest pålitelige er Memtest86 + på Memtest.org. Kopiere programmet til enten en oppstartbar CD eller USB-enhet, og deretter starte opp fra CDen eller enheten, og følg instruksjonene.

feilsøking RAM

Hvis datamaskinen er en PC, RAM som har fullstendig mislyktes vil gjøre BIOS gi en viss "signalkode" som for dårlig RAM er en lang, gjentatte pip. Hvis datamaskinen ikke vil starte opp og du hører dette, er RAM dårlig og bør byttes ut. Hvis du ikke hører et pip og maskinen vil ikke starte opp, fjerne den ekstra RAM. Hvis datamaskinen starter og fungerer normalt, så RAM er dårlig. En Mac med helt dårlig RAM vil vanligvis henger ved oppstart, eller vise en kernel panic melding.