Problemer med en Fujitsu Musepekeren Jumping mens du skriver

Den touchpad på en Fujitsu bærbare datamaskinen bruker Synaptics programvare for å styre musepekeren. Vanligvis touchpad flytter bare musen når brukeren retning og var, men utilsiktet aktivering noen ganger fører til uønsket drift. Musen kan hoppe uberegnelig på grunn av utilsiktet børsting av styreplaten, eller på grunn av en uvanlig høy luftfuktighet i rommet. Problemet er mer vanlig mens du skriver fordi touchpad ligger under tastaturet, noe som gjør det enkelt for brukeren håndflate å tilfeldigvis hvile på puten. Disse problemene kan løses i Synaptics programvare-menyen.

Palm Activation

Brukerens håndstøtte nær touchpad mens du skriver, slik at det er lett å tilfeldigvis børste puten og gjøre pekeren hopper rundt på skjermen. Fujitsu datamaskiner har PalmCheck teknologi for å hindre slike aktiveringer. I touchpad innstillingsvinduet, klikk for å utvide "Peke" -delen og "Sensitivity" -delen. Klikk på "PalmCheck." Flytt glidebryteren lenger mot høyre, mot Maximum "-innstillingen for å redusere sannsynligheten for utilsiktet håndflaten aktivering. Klikk på" Apply "for å teste innstillingene og" OK "når du er ferdig.

høy følsomhet

Hvis touchpad er satt til en høyere følsomhet, kan små bevegelser av fingre eller børster føre til at pekeren hopper. Endre følsomheten ved å åpne "Peke" og "sensibilitet" deler av touchpad egenskaper vinduet, og klikke på "Touch Sensitivity." Flytt glidebryteren lenger mot "Heavy Touch" side for å øke presset for å aktivere pad. Klikk "OK" for å lagre endringene. I forbindelse med PalmCheck, vil denne innstillingen bidra til å eliminere uberegnelige bevegelser ved utilsiktet berøring.

høy luftfuktighet

Arbeide med en touchpad i områder med høy luftfuktighet kan føre til at touchpad for å aktivere uberegnelig, selv når ingenting berører puten reseptorer. Dette skjer oftere når puten følsomhet er satt for høyt, og endre "berøringsfølsomhet" innstillinger som i avsnittet over vil eliminere dette problemet.

multi~~POS=TRUNC touch~~POS=HEADCOMP

Mange nyere Fujitsu bærbare datamaskiner inkluderer multitouch-funksjonalitet, slik at puten til å gjenkjenne to eller flere samtidige innganger. Eldre bærbare modeller ofte mangler denne funksjonen, og når du aktiverer to eller flere områder på en touchpad uten multitouch-støtte, vil markøren hoppe uberegnelig. Multitouch er ikke en funksjon som kan nås via programvareinnstillinger. Brukere som opererer på systemer uten multitouch må unngå slike innspill for å eliminere markøren hopper.