Problemer med kinesiske domenenavn, ventetid og DNS Timeout

Problemer med kinesiske domenenavn, ventetid og DNS Timeout


Kina er en av de raskest voksende nasjoner ved en rekke ulike beregninger, og mye av denne veksten er i teknologi og industri, som Internett og nettverk generelt er ofte en viktig komponent. Det er mange problemer forbundet med kinesisk Internett-tjeneste, men noen av dem stammer med Kinas beryktede sensur brannmur, og andre som har ulik opprinnelse.

Kinesiske karakterer

Et problem som rammer kinesiske domenenavn og DNS-servere er bruken av kinesiske tegn i navn på ulike servere. Kina og mange andre land bruker sine egne språk for domenenavn. Når det gjelder Kina disse domenene er vanligvis rettet mot kinesiske Internett-brukere. Engelsktalende kan ha problemer med å få tilgang til slike områder, men på grunn av en manglende evne til riktig stave domenenavnet.

Piracy

Et annet problem som påvirker ventetid i Kina er frodig distribusjon av piratkopierte materiale over hele Kina. Peer-to-peer nedlasting og opplasting, sammen med diverse andre metoder som brukes til å distribuere piratkopiert materiale ta opp betydelige mengder båndbredde, noe som skaper latency problemer for andre på samme nettverk. Problemet stammer fra det faktum at lover om opphavsrett ikke er generelt håndheves, og Internett piratkopiering er sett på som normal oppførsel.

DNS Forplantning feil

Det har også vært DNS problemer forbundet med det kinesiske sensur innsatsen i landet, sprer utilsiktet til andre land. I mars 2010, for eksempel, en DNS-server i Kina forårsaket problemer for Internett-brukere i Chile og USA, feilaktig styre Internett-brukere til kinesiske servere, basert på korrupte DNS-poster. Problemet syntes å ha stammet fra data endret av den kinesiske regjeringen på kinesiske nettverk, i operasjoner i forbindelse med Kinas "Great Firewall".

Sensur

Kinas tøylesløs sensur, selv når den fungerer som den skal, har ført til mange Internett-problemer for brukere både i og utenfor Kina. Forstyrrelser i Gmail-tjenesten, for eksempel, har vært knyttet til oppgraderinger i Kinas sensur programvare. Den kinesiske regjeringen også ofte blokkerer innhold som den anser politisk sensitive, noe som gjør det umulig for Internett-brukere i Kina for å få tilgang til dette innholdet.