Problemer med min M1710 grafikkort Overoppheting

Dell XPS M1710 er en bærbar datamaskin med et NVIDIA GeForce 7900 eller 7950 skjermkort optimalisert for 3D-spilling. Den high-end skjermkort gjør at XPS M1710 til å kjøre spill som «Battlefield 2» til gjennomsnitts hastigheter over 50 bilder per sekund, selv med maksimal oppløsning på 17-tommers skjerm. Dessverre er varme en konstant bekymring med denne typen makt i en liten pakke.

Gruppesøksmål

Fordi et betydelig antall mennesker som eide XPS M1710 og andre bærbare datamaskiner med liknende NVIDIA skjermkort opplevd problemer, ble et gruppesøksmål initiert mot NVIDIA. NVIDIA avgjort sak i 2010 uten å innrømme urett og eiere av berørte M1710 bærbare PCer kan sende inn krav for gratis reparasjon til 14. mars 2011. Kravet Perioden er nå over. Hvis M1710 viser problemer som forvrengt video eller ingen video når du slår på maskinen, kan det være nødvendig å bytte hovedkort.

BIOS oppdatering

Dell lansert en BIOS-oppdatering den 19. desember 2006 at forbedrer kjølekapasiteten til XPS M1710 ved å endre temperatur- og hastighetsinnstillinger for kjøleviftene. Denne reparasjonen er også inkludert i versjon A07 av BIOS-systemet, som Dell lansert 5. juli 2007. Per dato for offentliggjøring, versjon A07 er den siste BIOS-oppdateringen som Dell har lansert for XPS M1710. Du kan få det fra støtte Dells nettsted. Hvis du fortsatt har kjøling spørsmål, kan du være i stand til å hindre at grafikkortet mot overoppheting med en viftestyring program som I8kfanGUI.

Rengjøring og vedlikehold

XPS M1710 grafikkort bruker en kjølesystemet med to rør som sender varme til ventilasjonsåpningene på baksiden av datamaskinen der to vifter tvinge varmen ute. Hvis støvet har bygget opp på viftene eller blokker lufteventilene, vil datamaskinen være i stand til å kjøle seg tilstrekkelig. Åpning av datamaskinen og fjerne støv kan lindre dette. Du kan også finne det nyttig å erstatte termisk grensesnitt pad på bunnen av video kjøleenhet hvis det har blitt sprø.

Kjøling Stand

Hvis du har brukt opp alle tilgjengelige alternativer for feilsøking og fortsette å oppleve overoppheting problemer med XPS M1710, kan en avkjølende stand lindre problemet. En kjøle stand løfter maskinen litt, slik at luft kommer inn ubegrenset. Mange kjøling står også utstyrt med innebygde vifter. I 2007 CNET anmeldt åtte bærbare kjøling står og funnet ut at de kan redusere driftstemperatur på en bærbar PC med så mye som 11,52 grader Fahrenheit.