Problemer med skjerm når du spiller spill

Moderne dataspill inkluderer mange innstillinger som lar deg justere gjengivelse hastighet og bildekvalitet. Hvis de innstillingene du velger er ikke ideelt for datamaskinen og skjermen, kan det oppstå feil eller bilde anomalier. Du kan vanligvis løse skjermproblemer i spill ved å justere disse innstillingene.

Rivning

En typisk skjermen viser et nytt bilde 60 til 85 ganger per sekund. Dette er skjermens "refresh rate." I enkelte spill kan imidlertid et skjermkort har muligheten til å vise bilder på framerates mye høyere enn skjermens oppdateringsfrekvens. Når skjermkortet og skjermen faller ut av sync, kan spill vise "rive". Dette fenomenet gjør at bildet skal vises som om det er revet i to horisontalt. Se gjennom spillets visningsalternativer for en innstilling med tittelen "VSync." Aktivering VSync hindrer rive i spill.

Uklare, Jagged eller strukket bilde

En LCD dataskjerm ikke har muligheten til å variere sin antall piksler. Når du viser et bilde med en oppløsning lavere enn native oppløsning, utfører monitoren en beregning for å skalere bildet opp. Dette resulterer ofte i et bilde som vises uskarpt, taggete eller strukket. Når det er mulig, spille spill bare på skjermens native oppløsning. Du kan se skjermens oppløsning i Windows 7 ved å høyreklikke på skrivebordet og velge "Skjermoppløsning" på kontekstmenyen. Skjermen kan også tillate deg å deaktivere skalering for lav oppløsning. Men hvis du gjør dette, disse bildene vil ikke forbruke hele området på skjermen.

Full-Screen Problem

Du kan finne at spillet fungerer skikkelig når de spilles i et vindu, men resulterer i en svart skjerm med en feilmelding som "Out of range" eller "Uegnet oppløsning" når du prøver å gå inn fullskjermmodus. Dette skjer fordi spillet prøver å bruke en høyere skjermoppløsning enn monitoren kan støtte. Sjekk spillets visningsalternativer for en innstilling med en tittel som "Full-skjerm Oppløsning." Velg en lavere oppløsning og forsøke å gå inn fullskjermmodus igjen.

Dårlig animasjonshastigheten eller Bildekvalitet

Datamaskinens skjerm utfører ikke noe av behandlingen er nødvendig for å vise grafikk i spill. Snarere viser monitoren resultatet av beregningene skjermkortet utfører. Hvis du opplever dårlige animasjons hastigheter i spill eller bildekvaliteten ikke sammenligne gunstig til hva du har sett i skjermbilder på nettet, er det sannsynlig at datamaskinens skjermkort mangler kraften som trengs for å produsere den beste bildekvaliteten i dagens spill. Installere et nytt skjermkort kan bedre spillytelse. Mange spill har også kvalitetsinnstillinger som du kan justere for å forbedre ytelsen eller bildekvaliteten. Disse innstillingene vanligvis har navn som "polygon detalj" og "skyggelegging detaljer."