Problemer med Verizon bredbånd

Verizon gir telefontjeneste til boliger og bedrifter, i tillegg til mobiltelefontjenester. Disse tjenestene omfatter DSL og trådløs bredbåndsforbindelser. Flere tjenesteabonnementer gi kundene med medfølgende sparing og bekvemmeligheten av en konsolidert konto. Men DSL og trådløst bredbånd utnytte eksisterende nettverk og tilkoblinger, og disse kan være tregere enn forventet.

typer

Typer av bredbånd tilgjengelig fra Verizon har DSL for privatkunder og trådløst bredbånd for mobilkunder. DSL-tjeneste er vanligvis lagt med telefon (fasttelefon) service, og trådløst bredbånd kan legges til mobil tjeneste som en egen konto eller en tethered alternativ, for tilkobling via en kompatibel smarttelefon. DSL-tjenesten kan kobles til hjemmedatamaskiner eller en ruter for å skape et nettverk. Den trådløse bredbånd er vanligvis koblet til en bærbar datamaskin.

Speed ​​Test

Hastigheten på forbindelsen kan kontrolleres gjennom en hastighetstest (se Ressurser for link) for å bestemme mengden av data som sendes og mottas. De fleste tjenester spesifisere hastigheter opp til 3 Mbps for DSL og 1,5 Mbps for trådløst bredbånd, som begge er raskere enn eksterne tilkoblinger, som kan toppen ut på 56 kbps (eller 56K). Sjekk om tilkoblingshastigheten er raskere enn en ekstern tilkobling.

DSL

DSL-problemer er vanligvis forbundet med langsomme eller droppet tilkoblinger. Hastigheten på DSL-tilkoblinger er avhengig av avstand fra leverandørens stasjonen og hastigheten på utstyr. Sjekk for eventuelle spionprogrammer som kan gjøre datamaskinen tregere og vurdere å oppgradere ruteren til "N" teknologi eller bytte kanal på nettverket via enhetens innstillinger manager. En enkel løsning kan være å justere plasseringen av den trådløse ruteren for å minimere forstyrrelser i huset.

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd alternativer er tilgjengelige for mobilnettet kunder for mobil databehandling. Hvis en smarttelefon plan (for eksempel en Blackberry) blir i dag brukt som inkluderer både data og telefon sendinger, kan en deling alternativ legges til kontoen. Med en tethering alternativ, er smarttelefonen er koblet til den bærbare datamaskinen og telefonen fungerer som et modem. Spesiell programvare er nødvendig for å bli installert på den bærbare datamaskinen for å aktivere tilkoblingen. Problemer med tethering inkluderer treg og droppet tilkoblinger. For å løse disse problemene, regelmessig oppdatering av telefonens maskinvare til nettverket ved å ringe "* 228" og programvareoppdateringer er påkrevd. Siden smartphone fungerer som et modem, signalstyrke og dekningsområde drive styrken i forbindelsen. I tillegg kan det innkommende anrop avbryte bundet forbindelse. Et annet alternativ er å kjøpe en dedikert bredbåndsmodem som festes til den bærbare datamaskinen. Disse bredbåndsenheter kan ha en raskere forbindelse enn en tethered smarttelefon og gi reduserte avbrudd. Enhetene automatisk oppdatere nettverksinnstillinger før bruk.

Kundeservice

Viktige hensyn når feilsøking bredbånd inkluderer maskinvare og dekningsområde. Kontakt Verizon kundeservice ved å ringe "* 611" på mobiltelefonen din til å be om justeringer i selskapets servicesentre og for hjelp til feilsøking problemer. Verizon har teknisk støtte, men du må være tålmodig som problemet løfter i støttenivået. Kreditt kan gis for pågående problemer.