Programmer som bruker Quad Core

Programmer som bruker Quad Core


Det kan virke som om fire prosessorer som arbeider sammen skal kunne kjøre programvare raskere enn en eller to CPUer. Dessverre, dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Programvare må skrives spesielt for å dra nytte av quad-core prosessorer, ellers programmet opererer med samme hastighet eller enda saktere enn det gjør på dual-core prosessorer. Programmer som er optimalisert for quad-core oppnå betydelige ytelsesforbedringer.

Cinema 4D

Ifølge Tom Hardware, Cinema 4D modellering, rendering og animasjon pakke tar unike fordelen av quad-core behandling, opptre på samme hastighet på en 3,16 GHz dual-core prosessor som det gjør på en tregere 2.0 GHz quad-core prosessor.

Supreme Commander

Sanntids science-fiction strategi episk, Supreme Commander, er et av de første spillene som er skrevet for å dra nytte av quad-core behandling. Hard OCP rapporterer at, sammenlignet mot spillytelse på en- og to-kjernesystemer, Supreme Commander går raskest med quad-core behandling.

3D Studio Max

I en side-by-side-sammenligning kjører Photoshop, Pinnacle Studio Plus og 3D Studio Max på begge dual-core og quad-core prosessorer, finner TechSpot at 3D Studio MAX, en animasjon og rendering-program, viser de største ytelsesgevinster med quad core prosessorer. 3D Studio går 89 prosent raskere på dual-core versus quad-core systemer, mens Pinnacle Studio Plus og Photoshop kjøre 43 og 15 prosent raskere, henholdsvis.

DVD Shrink

DVD Shrink er et freeware program som kan re-kode en DVD slik at den kan passe på et enkelt lag av en skrivbar DVD. Ifølge MVKTech.net, er DVD Shrink optimalisert for å bruke alle prosessorkjerner, oppnå sin re-mastering og re-koding på en quad-core prosessor på en brøkdel av tiden det tar en dual-core CPU til å utføre de samme oppgavene.

Sony Vegas

I en test utført av PC World, løp Sonys Vegas film redigering program videoredigering og koding oppgaver 30 prosent raskere på en quad-core prosessor enn på sin dual-core motstykke. Testene viste at generelt, er fordelene med -firekjerneprosessorer mer uttalt innenfor spesialiserte felt av videoredigering og 3-D rendering programvare.