Programvare for trådløse adaptere

Programvare for trådløse nettverkskort er tilgjengelig via produsenter, men kan også bli funnet på Internett. Trådløst nettverkskort programvaren kjører, og i noen tilfeller hjelper utvide funksjonaliteten til adapteren.

Operativsystem

De nyeste operativsystemer, inkludert Windows, Mac OS X og de ulike versjoner av Linux, støtter og kan gjenkjenne trådløse nettverkskort. Av og til kan produsentens drivere eller operativsystemet må oppdateres for å understøtte adapteren.

Produsent

Trådløst nettverkskort leveres med en CD med drivere, samt frittstående programvare. Brukere kan velge for sine trådløse nettverkskortet til å bli styrt av produsentens stående programvare eller operativsystemets eget trådløse kontrolleren.

Tredjepart

Tredjepartsprogrammer for trådløse nettverkskort er tilgjengelig fra både kommersielle og åpen kildekode-utviklere og blir vanligvis brukt til å forbedre eller legge til funksjonalitet til adapteren. Tredjepartsprogrammer kan variere fra ufarlige trådløse diagnostiske applikasjoner til de som brukes av hackere til å ulovlig få tilgang til begrensede nettverk.