Prolog Vs. Lisp

Prolog og Lisp er dataprogrammeringsspråk som brukes for kunstig intelligens (AI) systemer. Begge kan håndtere mange av de samme oppgavene. Men de to språkene ta ulike tilnærminger og har ulike styrker og svakheter.

Hensikt

Lisp er et generelt språk, som kan håndtere svært mange forskjellige oppgaver. Prolog er for svært spesifikke bruksområder. På grunn av dette, kan Lisp håndtere et bredere utvalg av oppgaver enn Prolog.

Computing stil

Lisp er mer av en tradisjonell språk, der du skriver inn data og program utfører beregninger på det. Prolog er mer som en database språk, der fakta allerede kjent for programmet er verifisert.

allsidighet

Lisp har et stort antall søkeord og innebygde funksjoner, så mange typer programmer kan lett opprettet med det. Prolog bruker en mye mer begrenset sett av nøkkelord.

convenience

Fordi det er et mindre språk, er Prolog lettere å lære. Men fordi den håndterer et bredere spekter av oppgaver, er Lisp ofte enklere å bruke.

versjoner

Lisp er mest vanlig i en av to forskjellige versjoner, kalt Common Lisp og Scheme. Prolog er vanligvis brukt "som den er", med svært få forskjeller mellom implementeringer.