Råd om hvordan å kjøpe et domenenavn

Råd om hvordan å kjøpe et domenenavn


For noen kan kjøpe riktig domenenavn for nettstedet sitt virke som et enkelt valg. I virkeligheten, kjøpe den perfekte domenenavn tar en betydelig mengde tanke og vurdering av noen viktige faktorer.

Sjekk tilgjengelighet

Besøk Instant Domain Search eller Sjekk Domain å sjekke tilgjengeligheten av ønsket domenenavn. Med disse verktøyene, vil du ikke trenger å bekymre deg om å sette opp betaling eller hosting for et domenenavn som allerede er tatt.

Kjøpe domenet

Når det gjelder å kjøpe domenet ditt, har du to alternativer. Du kan enten kjøpe det gjennom din web hosting leverandør (vanligvis det beste alternativet for de som er i ferd med å registrere deg for hosting), eller du kan kjøpe det uavhengig av eventuelle hosting-pakker (et godt valg for de som hosting på sine egne servere.) Selskaper som GoDaddy, Bluehost og Justhost tilbyr både domenenavn og hosting-pakker.

Registrere domenet

Etter kjøpet, må du registrere ditt domenenavn. Registrering forbeholder domenenavnet for deg og går inn informasjon på en offentlig tilgjengelig domenenavn registret. Mange web eksperter fraråder å registrere deg hos din leverandør (for å gjøre en fremtidig overgang til en annen leverandør enklere) så besøk Reg Velg for å sammenligne priser mellom domeneregistratorer.