Ruter Protokoller og ruting protokoller

Ruter Protokoller og ruting protokoller


Ruting protokoller vises på rutere. Rutet protokoller vises i pakker. Ruting protokoller tillate pakker å krysse ulike nettverk og finne den beste veien til en annen router. Rutes protokoller har en to-node-arkitektur som bærer informasjonen til ulike nettverk.

routing protokoller

Ruting protokoller arbeide for å finne den beste veien til å sende pakker med informasjon gjennom alle rutere i et nettverk. Du kan finne den beste veien ved hop teller, noe som betyr at antall rutere for å krysse for å komme til bestemmelsesstedet, eller ved båndbredde, jo raskere jo bedre. Ved å vite om de andre rutere i nettverket, kan hver router finne den beste veien for pakker å ta for å komme til bestemmelsesstedet. Eksempler på en ruting protokoll er ruting Internet Protocol (RIP), Ospf (OSPF), forbedret intern gateway ruting protokoll (EIGRP) eller Border Gateway Protocol (BGP).

rutet protokoller

Rutet protokoller sende pakker over et nettverk. Den vanligste rutet protokollen i dag er Internett-protokollen (IP). Det er grunn til IP-adressen brutt inn i en nettverksdelen og en rekke del ved hjelp av nettverksmasken. I praksis gir dette pakkene til å gå over og gjennom ulike nettverk. I motsetning til dette, et eksempel på en unroutable protokoll er Netbios. Denne protokollen fungerer godt på et lite lokalt nettverk, for eksempel huset ditt. Men det ville ikke fungere godt over et stort nettverk. Dedikerte nettverk kretser eller Internett koble sammen nettverk. Så du trenger en rutet protokoll for å la trafikken å komme fra ett nettverk til et annet. Andre rutet protokoller er telnet, Remote Procedure Call (RPC) og Simple Network Management Protocol (SNMP).

Jobber sammen

Det er ikke nok for ruting protokollen for å finne den beste veien til et nettverk som det humle fremfor andre rutere. Det er heller ikke nok for IP-pakken skal inneholde nettverk og vert adressat. De jobber sammen for å levere pakkene så fort som mulig; som er jobben til rutingen, men når pakken kommer til bestemmelsesstedet, bestemmer rutet protokollen nettverksplasseringen.