Sammenligning av Intel Core 2 Duo og AMD Athlon dual core prosessorer

Sammenligning av Intel Core 2 Duo og AMD Athlon dual core prosessorer


AMD Athlon X2 dual-core prosessor og Intels Core 2 Duo dual-core prosessor har vært konkurrenter i mange år, men de to merkene har mer til felles enn du skulle tro.

Historie

Både AMD Athlon X2 og Intel Core 2 Duo har sin opprinnelse i 2005, det året både AMD og Intel lanserte sine første dual-core produkter. Selv om Intels produkter ikke tar Core 2 Duo navn før i 2006, AMD hadde Athlon X2 navn fra starten.

likheter

Både Athlon X2 og Intel Core 2 Duo er dual-core x86-prosessorer. Utvalget av klokke hastigheter er lik, med både begynner på ca 1Ghz på den lave enden og topping ut på ca 3,33 GHz på den høye enden.

forskjeller

Intel og AMD har unike stikkontakter og brikkesett til å følge sine prosessorer, så Core 2 Duo og Athlon X2-prosessorer krever ulike hovedkort. Intel har også generelt hatt en leder i produksjonsteknologien, noe som resulterer i bedre energieffektivitet.

kompatibilitet

Begge Core 2 Duo og Athlon X2-prosessorer kan kjøre en rekke Windows-operativsystemer, og vil både kjøre de samme programmene. Men noen tidlige Intel Core 2 Duo-prosessorer manglet x86 64-bits instruksjonssett og så ikke klarer å kjøre 64-bits operativsystemer.

Opptreden

Intel Core 2 Duo har generelt vært raskere enn Athlon X2. Men noen Athlon X2-prosessorer, kjent som "Black Edition" -prosessorer, er lettere å overklokke, noe som kan resultere i bedre ytelse.