SATA Vs. Solid-State-harddisker

SATA Vs. Solid-State-harddisker


Serial ATA-harddisker, også kjent som SATA-stasjoner, er en av de mest brukte medier for datalagring. Mens SATA-stasjoner er ofte brukt som en maskinens primære lagringsenhet, er SSD-disker eller SSD blir en stadig mer vanlig alternativ. SATA og SSD harddisken teknologier bære en rekke grunnleggende forskjeller som kan påvirke ikke bare en potensiell kjøper, men også hvilket program ville være ideelt for deres bruk.

SATA Hard Disk Technology

SATA-harddisker bruker en motorisert spindel, hvorpå hviler en flat, sirkulær disk kjent som en tallerken. Fatet er i seg selv fremstilt av ikke-magnetisk materiale, selv om den har et tynt lag av magnetisk materiale og et lag av karbon for å beskytte overflaten. Spindelen spinner tallerken med høy hastighet, mens en aktuator arm bruker lese og skrive-hodene til å magnetisere områder på overflaten av tallerken. Disse magnetisert områder lagre dataene blir skrevet til disken.

Solid-State Drive Technology

SSD er mest vanlig i to konfigurasjoner, DRAM og flash-minne. Begge systemene er i hovedsak en mikrochip med et minne system og en kontroller, og ingen bevegelige deler. DRAM-stasjoner er lik en RAM-minnemodul, med høye hastigheter, men ingen data utholdenhet når strømforsyningen er fjernet enten ved nedleggelse eller en driftsstans. Et internt batteri eller ekstern AC / DC strømkilde og en backup lagringssystem vanligvis gjøre opp for tap av data utholdenhet. Flash-minne krever ingen ekstra kraft og kan opprettholde data utholdenhet selv når maktesløse, men går tregere enn DRAM konfigurasjoner.

Slitasje

SATA-stasjoner har en kortere operativ levetid enn SSD. Dette er på grunn av deres inkorporering av bevegelige deler, noe som over tid vil begynne å slites ned. Etter nok tid har gått, vil de bevegelige delene slites ut og selve stasjonen vil slutte å fungere. SSD lide minimal slitasje og kan vare mye lenger som et resultat av mangel på bevegelige deler.

miljø~~POS=TRUNC

SATA-stasjoner er sårbare for skader fra slag, støt og vibrasjoner. Enhver forstyrrelse av de bevegelige delene kan føre dem til å påvirke hverandre, noe som kan føre til alvorlige skader på tallerken overflate, lese / skrive-hodene, eller spindelen. Bruk av magnetisk teknologi i SATA-disker betyr også at de er mer utsatt for elektromagnetisme og stråling. SSD er solide enheter, og fordi det ikke er noen bevegelige deler å påvirke hverandre eller magnetiske egenskaper, de er betydelig mer motstandsdyktig mot støt, støt, vibrasjoner, elektromagnetisme og stråling.

Makt og Heat

Med bruk av motoriserte deler, SATA harddisker krever ekstra strøm for å fungere. Kraft er også nødvendig for å lese og kode data. Bruken av så mye makt kombinert med bevegelse av delene skaper varme, som må utsvevende ved hjelp av en vifte eller annen kjølesystemet for å forhindre skade på stasjonen eller andre komponenter inne i maskinen sak. SSD krever minimalt med strøm eller kjøling, som de har ingen bevegelige deler eller magnetiske komponenter.

Sound Generation

Med bevegelige deler og en vifte for å kjøle ned systemet, kan SATA-disker bli ganske høyt når du kjører. Fatet dreier på i overkant av 15 000 rpm, avhengig av disken er satt fart, og når systemet møter høy etterspørsel viften må kjøre hardere for å holde ting kjølig. Sammen kan begge prosessene generere mye støy, oftest en surrende lyd. SSD har ingen bevegelige deler og minimal kjøling, og som et resultat fremstille meget liten, om noen lyd.

Pris

Som i midten av 2011, SATA-stasjoner er billig i forhold til SSD. SSD-teknologien er fortsatt ikke så utbredt, noe som resulterer i høyere utsalgspriser. Avhengig av merke og diskkapasitet, kan det være mer lønnsomt å installere flere SATA-disker enn å installere en enkelt SSD-stasjon. Som SSD fortsetter å spre seg, kan prisene komme ned til mer konkurransedyktige priser.