Scrum Methodology

Scrum eller Scrumming er en Agile metodikk for utvikling av programvare som er en ny utvikling for å erstatte Foss teknikk for utvikling. Det er svært vellykket for produkter som har fleksible funksjoner eller tvetydige milepæler. Videospillutvikler gjøre bruk av denne metodikken i mange områder på grunn av væsken innholdet i sine produkter.

sprints

Scrums består av en serie på 20-30 dag spurter. En sprint er en begrenset milepæl eller løpet av handlingen med et sett av mål for en forhåndsbestemt tidsperiode (20-30 dager). Hver sprint har et sett med oppnåelige mål utviklet før starten av spurten. Ingen nye funksjoner kan legges med mindre det er tid på slutten av sprinten, ellers en ny sprint må planlegges ut og i gang. Dette i praksis kasserer det gamle sprint.

teamsammensetning

Lagene består av tverrfaglige grupper, typisk 1-2 programmerere, en koder, kunstnere og designere, samt en produksjons representant for ledelsen. Dette gjør at hvert lag å ta på seg en komplett makro oppgave for seg selv uten å måtte stole på eksterne ressurser eller avhengigheter. Ledningen designer eller produksjon representant koordinerer vanligvis oppgaver for enkeltmedlemmer.

møter

Hver morgen består av en kort 10-20 minutters møte for fremdriftsrapporter. Hvert gruppemedlem rapporterer om status for deres nåværende oppdrag, noen behov eller avhengigheter, samt tilgjengelighet for nye prosjekter. Nøkkelen her er at alle medlemmene av teamet vet som regel hva de andre medlemmene gjør. Dette fungerer godt med de brede lag fordi de har et syn på det større bildet og er i stand til å forutse behov og funksjoner.