Seagate harddisk Feilsøking

Harddisken er en viktig del av datasystemet, og Seagate harddisker har et rykte for å gi år med problemfri drift. Men det er alltid en mulighet for at harddisken kan mislykkes. Når dette skjer, er det noen feilsøkingstrinn som kan hjelpe deg å få kjøre opp på banen, gjerne med dine data gjenværende intakte. (Merk: Du må alltid koble datamaskinen før du gjør noen interne endringer.)

Ingen strøm

Hvis stasjonen ikke gjenkjennes av datamaskinen din, må du først sørge for at alle forbindelser til stasjonen er skikkelig festet og koblet til hovedkortet. Når du har kontrollert at stasjonen er fysisk tilkoblet, sjekk at det får strøm fra PC-en din. De fleste datamaskiner har en harddisk lys som skinner når stasjonen får strøm. Stasjonen vil også gjøre en merkbar spinnende lyd som det startes opp.

Det første trinnet i å sjekke motoreffekt er å starte opp med strøm koblet til stasjonen, og deretter prøve på nytt med strømmen frakoblet. Hvis det er en merkbar forskjell, da stasjonen er spinning opp; hvis det er ingen indikasjon på strøm, skifte ut strømledningen som fører til stasjonen med en annen, og gjenta testen. Hvis stasjonen fortsatt ikke starte opp, koble den til en annen datamaskin og gjenta testing. Hvis det fungerer, kan problemet være med hovedkortet eller strømforsyningen; Hvis den ikke gjør det, er det et problem som bare kan løses ved Seagate teknisk support.

Powered men Uoppdaget

Hvis stasjonen er slått opp, men er undetectable av systemet ditt, må du kanskje gjøre noen endringer i systemet for å gjøre det gjenkjennelig. De fleste hovedkort vil automatisk oppdage stasjonen, men hvis ikke, må du hjelpe prosessen sammen. Begynn med BIOS-oppsettet. I BIOS sjekke "Hard Drive" for å se om stasjonen viser under harddisken listen.

Hvis stasjonen ikke er på listen, sjekk jumper innstillingene på harddisken for å sikre at harddisken er riktig konfigurert for systemet. Start og sjekk BIOS igjen; om stasjonen fortsatt er uoppdaget, prøv det i en annen datamaskin for å sikre at det fungerer. Hvis den andre datamaskinen oppdager det, kan problemet være med hovedkortet, eller med en defekt eller utilstrekkelig strømforsyning. Hvis den andre datamaskinen ikke finner stasjonen heller, er det sannsynlig mislyktes; kontakte Seagate teknisk støtte for erstatning alternativer.

Registreres, men ikke-fungerende stasjoner

Hvis det oppdages stasjonen, men likevel vil ikke fungere, kjøre en rekke diagnosetester. Seagate gir et sett med verktøy som kalles Sea Verktøy for å gjøre det, kjører enten i DOS eller Windows. Disse diagnoseverktøy skal gi deg svaret du trenger for å få kjøre opp på banen. Hvis verktøyene rapportere en fungerende stasjon, men det er umulig å oppdage for operativsystemet, må du kontrollere at de riktige driverne er installert. Hvis alt annet mislykkes, og stasjonen er synlig, men ikke-fungerende, må du kanskje gjøre en fullstendig reformatere. Dette vil miste data du har til stede på stasjonen, men så noe kort med dette trinnet er å foretrekke.

Feilsøking av Seagate-harddisk er hovedsakelig et spørsmål om prøving og feiling, testing av flere konfigurasjoner til du finner en som fungerer. Metodene som er beskrevet i denne veiledningen fungerer på IDE, SATA, og SCSI driver like godt. Hvis ingen av feilsøkingsmetoder blir stasjonen på banen, Seagate-disker kommer med multi-års garanti; men mens de vil erstatte garanterte stasjoner, vil de ikke gjenopprette dataene for deg.