Sekvense lag i After Effects

Sekvense lag er en snarvei verktøy i Adobe After Effects som gjør at brukerne raskt sortere ut lagene kronologisk. Lagene kan automatisk visne til neste eller vises uten fades eller justeringer. Verktøyet sparer mye tid i prosjekter og kan brukes på flere måter.

Sekvensering Set Up

Når After Effects sekvenser et prosjekt, bestiller det lagene fra topp til bunn. Dette betyr at det øverste laget i vinduet "Layer" vil være den første i tidslinjen. Bunnlaget vil være den siste som skal vises i sekvense rekkefølge. Klikk og dra lagene i vinduet "Layer" for å stille inn ønsket rekkefølge. Hold "Ctrl" og klikk deretter på lagene du ønsker å bestille. La lagene du ikke vil ha bestilt ikke uthevet. Vanligvis vil bakgrunnslag eller lyd lag ikke bli sekvensert i et prosjekt.

Påføring av Sequence

Med lagene markert, klikk på "Animation", "Key Frame Assistant" og velg "sekvens Layers". En pop-up vindu vil vises på skjermen. Hvis du ønsker lagene å gradvis en etter en, velger du "Overlapping" boksen øverst i venstre hjørne. Hvis du ønsker lagene å hoppe kutt fra hverandre, la boksen uten en hake. Klikk "OK" for å bruke sekvensen. I "Layers" -vinduet, vil alle valgte lag utvide og vise sin orden. Det vil se ut som en stor trapp på skjermen.

Photoshop Layer Sekvense

Hvis du bruker bildefiler som PSD-filer som består av lag du ønsker å sekvens, kan du følge en annen metode for å gjøre det mye enklere. Marker alle lagene fra bildefilen i "Layers" -vinduet. Gå til "Layer", og velg "Precompose." Dette vil åpne opp en ny sammensetning for alle lagene. Tittel den nye sammensetningen, og trykk "OK". Gjenta samme sekvensering prosessen, og deretter bruke den nye sammensetningen i det opprinnelige prosjektet slik at lagene ikke blir mikset og overfylt på skjermen.

sekvense bruksområder

Sekvense lag har flere bruksområder. Hvis du oppretter en lysbildeserie, er dette den raskeste måten å bestille og stille opp bilder. Når bildene er riktig organisert, tar sekvense sekunder og du vil ha en profesjonell leter lysbildefremvisning. Laget sekvensering er nyttig for animasjoner som tale-synkronisering og kropps overganger som en kropp snu til siden eller i motsatt retning.