Servlet og Applet Forskjeller

Java programmeringsspråk gir seg til en rekke oppgaver. Fremtredende, kan Java-programmer kjøres på websider i form av "applets". Java-programmer også kjøre i bakgrunnen på mange servere i form av "servlets." Forskjellen mellom disse to aspektene av Java hviler på hvor og hvordan de utfører. Disse forskjellene diktere styrkene til hver for enkelte bruksområder.

servlets

Java servlets er små Java-skript som kjøres på en webserver. Disse servlets tjene opp websider, utføre beregninger på bruker inputted data og hente data fra databaser for brukeren forbruk. Java servlets koble direkte til en Java-server, og dermed kan snakke direkte og raskt til serveren for raske resultater. Disse servlets utføre helt bak kulissene, og kan utføre enkle innhenting av data operasjoner, eller selv genererer hele nettsider gjennom koden sin.

Servlet bruksområder

Java servlets er best utplassert når side generasjon eller beregningstung operasjonene vil foregå i driften av en webside. I motsetning til tradisjonelle Perl CGI, Servlets Java kjøre på små gjenger med et større Virtual Machine (JVM), som betyr at de dele data direkte med hverandre og gjøre det raskt og effektivt. Videre kan Java-programmerere skrive bærbare Java servlets som vil fungere på de fleste Java-servere, komplett med støtte fra den omfattende bibliotek av klasser som følger Java utvikling.

applets

Applets, i motsetning til servlets, ikke kjøre på webserveren. Snarere, de kjører som en del av nettleseren selv. Dette forklarer hvorfor, når du legger en webside som inneholder en Java applet, må brukeren har Java plug-in installert for at browseren. Java-applets kjøre på ressursene til brukerens datamaskin, snarere enn server, noe som betyr at applet må legge fra en server, og legg ut på Virtual Machine til klientdatamaskinen, og til slutt kjøre i nettleseren til brukeren.

applet bruksområder

Programmerere bruker applets å legge interaktivt innhold og animasjon til websider. Brukere må ikke forveksle Java-applets med Javascript: Javascript er et språk som bare kjører i nettleseren. Appleter kjøres i nettleseren ved hjelp av JVM. Imidlertid kan programmerere bruke Javascript for å kalle Java-appleter for å laste dem inn i brukerens nettleser. Applets kommer i to varianter: "signert" og "usignert". Signerte applets kan få tilgang til brukerens filsystem for å laste opp filer til en server, eller laste biblioteker innfødte til brukerens Java-miljøet. Usignerte applets kan påberope andre applets, eller lese visse data fra brukerens system.