Skyv til digital konvertering

Esker fulle av lysbilder ikke gjør mye bra i disse dager når det gjelder å arbeide med eller vise bildene dine. Mens lysbildefilm som oftest var valget av profesjonelle fotografer --- og ferierer pappaer --- på grunn av sin fargekvalitet, med mindre du projisere dem for et publikum, de forblir i sine bokser. Du kan ta dem ut, skanne dem og arbeide med dem på foto-redigering programvare for å gi dem nytt liv.

Grunnleggende

Det første du må gjøre når du forbereder å overføre lysbilder til digitalt format er å rengjøre dem. Hvis du har lysbildene i tradisjonelle lysbilde mounts --- uten glass --- de kan ha samlet støv gjennom årene. Bruk ikke vann. Det vil ødelegge lysbildene. Første gangs bruk trykkluft, for eksempel Dust-Off for å blåse bort rusk, deretter bruke en film renere som Edwal Antistatisk Film Cleaner på linse vev. Denne prosessen vil ta litt tid, spesielt hvis du har mange lysbilder å skanne, men du vil ha best mulig bilde for å plassere i skanneren.

skannere

Det finnes to typer av filmskannere tilgjengelig. De første, planskannere, er den mest vanlige, men ikke ofte produsere høykvalitets resultater med film. Ikke alle planskannere kan skanne film, heller. De må ha lyskilder i lokket og kunne skanne transparenter. Opp av planskannere er at du kan skanne grupper av lysbilder på samme tid. Den andre typen er en skanner spesielt laget for film. Med denne type skanner, legger du hver montert lysbilde individuelt. Mange av dem tillater presis fokusering og høyoppløselige skanninger, så de er ideelle hvis du ønsker den beste kvaliteten skanninger. I begge skanneren, angi skanneoppløsningen høy. Standard i filmskannere er ca 4000 punkter per tomme (dpi) oppløsning.

Redigerer

Når du har gjort dine skanninger med høy oppløsning og lagre hvert bilde som en TIFF-fil --- disse har ingen komprimering, slik at de gir bedre bilder, men tar opp mer diskplass --- det er tid til å jobbe med bildene. Hvis du bruker Adobe Photoshop Elements, kan du bruke Quick Fix. I enten Elements eller Adobe Photoshop, kan du bruke justeringslag for å korrigere eventuelle falming eller andre problemer. For å gjøre dette, åpner det første lysbildet digitale bildet (klikk på "File" og deretter "Open") og gå til lagpaletten (klikk "Window" og deretter "Layers", deretter halv hvit og halvt svart sirkel nederst paletten å få en "New Adjustment Layer").