Slik aktiverer ActiveX i IE 7.0

Microsoft utviklet ActiveX-teknologi for å tillate innebygging av ulike programmer (for eksempel Windows Media Player og Flash) i Internet Explorer. Du må ha ActiveX-kontroller aktivert for disse programmene til å fungere i nettleseren. Siden ActiveX kan laste ned innhold fra Internett uten å spørre om tillatelse, er det en sjanse for at datamaskinen kan bli påvirket av skadelig programvare (som malware og virus). Imidlertid har sikkerhetshull i ActiveX i tidligere versjoner av Internet Explorer blitt kraftig forbedret i IE 7.0.

Bruksanvisning

1 Åpne IE 7.0.

2 Klikk på "Verktøy" -menyen og velg "Alternativer for Internett." Dette vil åpne opp IE 7.0 "Internet Options" -vinduet.

3 Klikk på "Sikkerhet".

4 Klikk på "Egendefinert nivå" -knappen. Dette vil åpne opp "Security Settings - Internet Zone" -vinduet.

5 Bla nedover i menyen "Innstillinger" til du ser "ActiveX-kontroller og plug-ins" seksjonen.

6 Velg "Enable" for følgende innstillinger: "Automatisk bekreftelse for ActiveX-kontroller", "Binære og script atferd", "Kjør ActiveX-kontroller og plugin-moduler," og "Script ActiveX-kontroller som er klarert for skripting."

7 Velg "Tekst" for følgende innstillinger: "Last ned signerte ActiveX-kontroller", "Last ned usignerte ActiveX-kontroller," og "Initial og skript på ActiveX-kontroller som ikke er klarert".

8 Bla ned til du ser "Nedlasting".

9 Velg "Enable" for følgende innstillinger: ". Filnedlasting" "Automatisk bekreftelse for filnedlastinger", og

10 Clcik "OK" for å lukke "Sikkerhetsinnstillinger - Internett-sone" -vinduet. Klikk på "Ja" hvis en advarsel krever bekreftelse om å gjøre endringer i sikkerhetsinnstillingene.

11 Klikk på "OK" i vinduet Alternativer for Internett.

12 Lukk IE 7.0. Neste gang du starter IE 7.0, vil ActiveX være aktivert.