Slik aktiverer eller deaktiverer Journaling i Mac OS Panther

March 14 by admin

Det er veldig praktisk når en maskinvare eller programvare maker bruker en enkel, vanlig engelsk betegnelse på en funksjon eller funksjon. Den journalføring funksjonen i Mac OS Panther, introduserte med OS Server 10.2.2, gjør akkurat det navnet tilsier, og holder oversikt (journal) av alle endringer i alle filer på alle diskvolumer, både interne og eksterne harddisker. Denne funksjonen gjør det mulig for rask og nøyaktig "system gjenoppretter" skal datamaskinen lider en krasj eller data blir ødelagt, og du kan aktivere eller deaktivere den med Apples "DiskUtility" eller ved å skrive en kort kommando i "Terminal" -vinduet.

Bruksanvisning

Aktiver eller Deaktiver Journaling med DiskUtility

1 Bestem antall volumer på datamaskinens interne og eksterne harddisker. Skulle du være usikker på deres navn og steder, bør du kjøre Mac OS Panther "System Profiler" (i "Utilities" -mappen som ligger innenfor "Programmer" -mappen) for å lære disse fakta og mange andre viktige ting om Mac OS Panther system.

2 Finn og åpne "DiskUtility" programmet i "Utilities" -mappen som er funnet i "Programmer" -mappen.

3 Gjennomgå elementene synlige i vindusruten til venstre. Harddisker blir listet opp, skyll venstre, med tilhørende volumer rykket inn og navngitt nedenfor dem.

4 Marker volumet du ønsker å påvirke. I tråd med ikoner på toppen av "DiskUtility" vinduet, vil du se en for journalføring. Hvis journalføring er slått av, vil den lese "Aktiver journalføring," og hvis journalføring er på, vil den lese "Disable Journaling."

5 Velg journalføring kommandoen fra "Fil" -menyen hvis du foretrekker det. Funksjonene og kontekstavhengige navnene er identiske med de som er beskrevet i forrige trinn.

Aktiver eller Deaktiver Journalføring Med Terminal

6 Gjenta trinn 1 i forrige avsnitt, "Aktivere eller deaktivere Journaling med DiskUtility."

7 Start opp "Terminal" program i "Utilities" -mappen som er inne i "Programmer" -mappen på Mac OS Panther datamaskin.

8 I "Terminal" -vinduet, skriv "diskutil enableJournal volumeName" (uten anførselstegn og med volumet navn i stedet for "Name") for å slå journalføring på. Enter "disableJournal" for andre periode, med alle andre elementer det samme, å slå journalføring av.

9 Exit "Terminal" når prosessen er rapportert som fullført ved å velge "Quit" fra "Terminal" menyen eller trykke Cmd-Q på tastaturet.

Hint

  • Journalføring tar ikke plassen til å utføre regelmessig og omfattende backup til dine data. Det er utviklet primært for å gjenopprette systemoperasjoner i tilfelle alvorlig skade eller korrupsjon.
  • Skulle du ønske en mer grundig beskrivelse av hvordan journalføring fungerer, ta kontakt med Apple support side for journalføring (se Ressurser nedenfor).
  • Hvis du bruker, strøm, prosess eller arbeid med store multimediefiler (musikk, videoer, bilder), så bør du vite at journalføring kan føre til en merkbar nedgang i systemrespons. Du må kanskje bestemme noe som er mer viktig, gjennomstrømming (systemdriftshastighet) eller den ekstra sikkerhetsnett for journalføring.
  • Når du bruker "DiskUtility," husk at du bare kan slå journalføring av eller på for volum, ikke harddisker selv. Hvis du velger en harddisk i "DiskUtility," journalføring kommandoene vil ikke være tilgjengelig.

Related Articles