Slik aktiverer SSL på et nettsted

Noen nettsteder benytter en krypterings enhet som kalles SSL eller Secure Socket Layer sertifikat. SSL-sertifikater beskytte ditt privatliv ved å kryptere sensitiv informasjon som du sender og mottar fra en bekreftet nettsted. Du kan ofte kjenne igjen nettsteder som bruker SSL ved prefikset "https" i nettleseren, betegner et sikkert nettsted. Noen ganger må du konfigurere bestemte innstillinger i nettleseren slik at du kan vise nettsteder som er kryptert med en SSL-sertifikat.

Bruksanvisning

Internet Explorer

1 Åpne Internet Explorer og klikk på "Verktøy" øverst til høyre i vinduet.

2 Rull ned og velg "Alternativer for Internett." "Internet Options" dialogboksen vises.

3 Klikk på "Avansert" fanen. Bla gjennom "Innstillinger" og finne "Bruk SSL 2.0" og "Bruk SSL 3.0" under "Sikkerhet" -delen. Plasser check-merker ved siden av begge alternativene.

4 Klikk på "Apply", deretter "OK" for å lagre innstillingene og gå ut av "Alternativer for Internett" dialogboksen. Start Internet Explorer for at endringene skal tre i kraft.

Mozilla Firefox

5 Åpne Mozilla Firefox, og klikk "Verktøy" i filmenyen øverst i vinduet.

6 Bla ned og velg "Alternativer". "Alternativer" i dialogboksen vises.

7 Klikk på "Advanced" -ikonet øverst i dialogboksen. Merk at denne knappen har et bilde av et tannhjul på den.

8 Klikk på "Encryption" -fanen og plassere en hake ved siden av "Bruk SSL 3.0" og "Bruk TLS 1.0".

9 Klikk "OK" for å lagre innstillingene og gå ut av "Alternativer" i dialogboksen. Start Mozilla Firefox for at endringene skal tre i kraft.

Google Chrome

10 Åpne Google Chrome og klikk på "Tilpass og kontroller Google Chrome" -ikonet øverst i høyre hjørne. Merk at dette ikonet ligner en skiftenøkkel.

11 Bla ned og velg "Alternativer". Den "Google Chrome Options" dialogboks vil vises.

12 Klikk på "Under the Hood" -fanen og finn "Sikkerhet" -delen.

1. 3 Sett en hake ved siden av "Bruk SSL 2.0".

14 Finn "Når det er blandet innhold på sikker (SSL) sider" og klikk på rullegardinmenyen. Velg "Tillat at alt innhold lastes inn."

15 Klikk "Lukk" for å lagre innstillingene og gå ut av "Google Chrome Alternativer" i dialogboksen. Start Google Chrome for at endringene skal tre i kraft.