Slik arkiverer High Definition Video

Så du ønsker å vite hvordan du skal arkivere HD-video. Inntil de kommer opp med en hjemmebruk Blu-Ray opptaker, vil dette være noe som må gjøres på datamaskinen. DVDer kjenner ikke noe større enn 480p video kvalitet, noe som er langt under HD klasse. Med en noen raske skritt, kan du koble din HD satellitt eller kabel-boksen opp til datamaskinen for opptak formål.

Bruksanvisning

1 Koble HD mottakeren til Canopus ADVC-HD50. Den Canopus Enheten er en video converter, slik at TV-signalet skal konverteres til en datamaskin kan motta. Den ADVC-HD50 gir HD-video som skal tas opp til en datamaskin uten tap. Finn din HD-mottaker HDMI-utgang, som vil være på baksiden av mottakeren. Dette vil være en lang, flat utgang. Koble denne til HDMI i porten på ADVC-HD50.

2 Koble ADVC-HD50 til datamaskinen. Koble den ene enden av FireWire ledningen til HDV ut porten på Canopus enhet. Dette er den eneste andre porten på baksiden av ADVC-HD50 i tillegg til HDMI. Finn et lignende utseende port på datamaskinen, og koble den andre enden av FireWire ledningen der. Hvis datamaskinen ikke har en FireWire-port, må du kanskje installere et FireWire-kort. Disse er lett tilgjengelig fra elektronikkbutikker.

3 Plugg inn ADVC-HD50 og starter opp maskinen. Etter full oppstart, vil operativsystemet "oppdage" den Canopus enhet, og det vil være klar til bruk.

4 Forbered deg på å spille inn videoen. Åpne opp Windows Movie Maker ved å klikke på "Start" -knappen, deretter "programmer". Windows Movie Maker vil enten være i hovedmenyen der, eller under tilbehør. Åpne opp. Klikk på "Capture Fra Video Device", og velg det eneste alternativet som er tilgjengelig for deg (som vil være den Canopus enhet). Gi navn til filen og legg den i hva mappen du ønsker. Lagre det i DV-AVI-format.

5 Spill show. Start show på HD-mottaker, og trykk deretter rekord på Movie Maker. Når du er ferdig, trykk på "Stop" og lukke programmet.

Hint

  • Hvis du ønsker å ta opp showet på en plate, kan du installere en Blu-ray-opptaker til datamaskinen. Hvis du kjøper Sonic Record Now, eller et lignende program, vil et par raske klikk lagre filen til disk.
  • Filene dine vil være svært store, som HD-video tar opp mye plass. I tillegg må du huske på at mens DV-AVI vil bevare alle HD "godhet", er dette et ukomprimert format, noe som betyr at filen er enda større enn den burde være. En times TV-show kan kjøre så høyt som 50 gigabyte eller så.