Slik automatiserer Openoffice

Slik automatiserer Openoffice


Flere store kontorapplikasjons suitene er på markedet, men mange enkeltpersoner og bedrifter velger å i stedet bruke gratis Openoffice suite som tilbys av Sun Microsystems. Den tekstbehandling verktøyet i Openoffice kalles Writer og har mange av de samme verktøyene og funksjonene du forventer. En av de mer nyttige av disse funksjonene er muligheten til å ta opp makroer, som oppføres sekvenser av handlinger du utfører i Writer. Når registrert og lagret, disse makroene tillate deg å automatisere repeterende prosesser i Writer.

Bruksanvisning

1 Åpne Openoffice. I dialogboksen som vises, velger du "Tekstdokument" fra alternativene.

2 Bestem hvilke handlinger du ønsker å ta opp. Pass på at når du starter opptaket, du bare gjøre de tingene du har planlagt å gjøre. For eksempel, hvis selskapet foretrekker å ha alle sine dokumenter i samme skrifttype, kan du velge "Edit" fra menyen og velg "Select All". Klikk på "Skriftnavn" drop-down menyen og velg skriften du vil at handlingen skal bruke.

3 Gå til menyen og velg "Verktøy". Fra alternativene, velger du "Makroer" og klikk "Registrer makro". En liten opptaker vises. Fra dette punktet på hvert tiltak, slik som å klikke på knapper eller sette marger, vil bli registrert av programmet.

4 Klikk på "Stop Recording" -knappen på spilleren når du er ferdig. I dialogboksen som vises, navnet på handlingen du nettopp har spilt inn og og velg mappen du vil lagre den til i biblioteket. Klikk deretter på "Lagre".

5 Bruk makro når som helst ved å klikke på "Verktøy" og velge "Makroer". Fra de nevnte alternativene, velg "Kjør Macro." I dialogboksen som vises, klikker på mappen du lagret makro til og velge det. Klikk "Kjør" og Writer vil nå automatisk utføre de handlingene du registrert. Alternativt kan du gå til "Verktøy" og deretter "Tilpass" og velg "Keyboard Tab" for å tildele en hurtigtast for makro, noe som gjør det enda enklere å bruke.