Slik bruker Pageplus

Desktop publishing programvare gjør det mulig for brukerne å designe og skrive ut alt fra postkort til visittkort til hefter. Det finnes en rekke av desktop publishing produkter på markedet, i en rekke prisklasser. Serif er Pageplus er et fullverdig desktop publishing program som kommer i to versjoner --- Pageplus SE og Standard. Den første versjonen er gratis, men likevel i stand til å produsere de samme dokumenter med profesjonell kvalitet som alle andre desktop publishing program. Lær hvordan du kan bruke Pageplus for å lage kort, bannere og hefter.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer den versjonen av Pageplus du ønsker å bruke. Den oppgraderte versjonen er tilgjengelig for en marginal avgift og tilbyr PDF-støtte, webpublisering og et regneark. Hvis du kan gjøre uten disse tingene, velge gratisversjonen. Den har alle de profesjonelle desktop publishing funksjoner i oppgradert versjon.

2 Åpne Pageplus og velg alternativet som beskriver hva du ønsker å gjøre fra dialogen skjermen. Pageplus gjør at du kan bruke en av de installerte maler for å begynne dokumentet, laste ned nye maler eller lage en mal fra bunnen av. Velg "Bruk Nedla Design" og velg dokumenttypen du vil opprette.

3 Gjør endringer i malen design som passer dine behov. Du kan starte fra scratch og legge til din egen tekst og grafikk ved å gå til "Sett inn" og velge det alternativet som best passer dine behov, men det er vanligvis lettere å starte med en forhåndsutformet mal og endre det.

4 Merk teksten i malen du ønsker å endre, slette det, og deretter legge til din egen tekst. Bruk "Format" -menyen for å velge skrifttype, størrelse og farge for teksten.

5 Velg grafikken i malen du ønsker å erstatte med ditt eget bilde. Gå til "Insert" -menyen og velg "Bilde" kommandoen. Bla til mappen hvor bildet du ønsker å bruke ligger, velger du den og trykker på OK. Pageplus vil erstatte malen grafikk med din egen.

6 Lagre filen, og deretter lagre den endrede malen som en Pageplus mal hvis du tror det kan være lurt å bruke det på et senere tidspunkt. Dette vil holde deg fra å måtte gjøre om alt du bare har oppnådd.