Slik Clear All informasjon i Outlook 2007

Microsofts Outlook 2007 håndterer e-postkontoer, koble til eksterne servere for å sende og motta meldinger. Det sparer disse meldingene på datamaskinen din, kodet i proprietære Microsoft-datafiler. For å fjerne all informasjon samles inn av Outlook, må du både slette kontoen fra kontolisten Outlook og manuelt fjerne datafiler selv.

Bruksanvisning

1 Finn ut hvor din Outlook kontoen PST-filer er plassert. Dette er datafiler Outlook bruker til å lagre sendte og mottatte e-poster. Åpne Outlook "Verktøy" -menyen, og klikk på "Alternativer" og deretter "Data Files". Banen og filnavn på PST-filer vises i vinduet som vises. Skriv disse ned, og klikk "OK" for å lukke vinduet.

2 Fjern alle e-postkontoer du har satt opp med Outlook-profilen. Åpne "Verktøy" -menyen igjen, og klikk "Kontoinnstillinger", velg deretter kontoen du vil fjerne. Klikk "Fjern" og deretter klikk "Ja." Gjenta dette for alle andre kontoer du ønsker å slette.

3 Fjern kontoer forbundet med andre Outlook-profiler. Lukk Outlook, klikker du på "Start" -menyen, "Control Panel" og deretter "Mail" for å få opp Mail Setup vinduet. Klikk "Vis profiler", velg en profil, klikk "Egenskaper" og klikk "E-postkontoer." Velg kontoene du vil slette, og klikk "Fjern" og deretter "Ja."

4 Fjern PST-filer som inneholder de faktiske meldinger sendt og mottatt av regnskapet. Naviger til stedene du kopierte ned i trinn 1, høyreklikker du på PST-filer du finner der og klikk "Slett". Dette fjerner permanent data knyttet til Outlook kontoer. Merk at dette ikke er nødvendig for å gi inntrykk av en tom Outlook installasjon - for å gjøre de gamle meldingene vises i Outlook, vil du være nødt til å koble dem manuelt til nyopprettede kontoer - slik at du kan være lurt å vurdere rett og slett forlater filene alene som backup eller kopiere dem til et tryggere sted.