Slik Clear en trojansk virus fra et hovedkort

Slik Clear en trojansk virus fra et hovedkort


Alvorlige virus kan infisere datamaskinen din, hvis du ikke er forsiktig. Til tider kan dette ikke rettes opp. Hvis du er heldig nok til å fange en trojansk virus på datamaskinen tidlig nok, kan du være i stand til å reversere den skaden det har forårsaket. Først må du rense den ut av datamaskinen, though. Å gjøre dette vil ta litt tålmodighet, men det vil la datamaskinen virusfri.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer et antivirusprogram, hvis du ikke allerede har en installert på datamaskinen. Det finnes mange gratis antivirus programmer tilgjengelig gratis på nettet (se Ressurser).

2 Start datamaskinen på nytt.

3 Trykk "F8" på tastaturet gjentatte ganger mens datamaskinen starter opp til sikker modus utvalg skjermen vises.

4 Velg "Sikkermodus med nettverk" og trykk "Enter" på tastaturet. Du vil merke etter at datamaskinen helt laster at noen av programmene mangler og oppløsningen på skjermen er forskjellig. Dette er både normale forekomster når inn i operativsystemet i sikkermodus. Legge datamaskinen i sikkermodus gjør datamaskinen bruker standardinnstillingene, og tillater ikke bruk av de fleste tredjeparts programmer.

5 Åpne antivirusprogrammet. Du kan oppleve dette vil laste annerledes så vel fordi den gjenkjenner datamaskinen kjører i sikkermodus.

6 Klikk på "Oppdater" for å oppdatere virus biblioteket.

7 Klikk "Scan" eller "Full Scan" (eller en annen variant) og skanne harddisken. Dette kan ta alt fra 20 til 40 minutter, typisk.

8 Velg "Slett", "karantene" eller et lignende alternativ for å fjerne virus. Noen programmer gjør dette automatisk etter skanningen.

9 Sett antivirusprogrammet til å planlegge en annen full system scan på din neste datamaskin oppstart. Dette vil fange eventuelle virus festet til tredjeparts programmer og filer som ikke kjørte mens i sikkermodus før de selv åpne.

10 Start datamaskinen på nytt.

11 Utfør trinn 7 og 8 igjen for å fjerne den siste av infeksjoner.