Slik deaktiverer en Bruk som skrivebordsbakgrunn Alternativ

Som systemansvarlig i et Microsoft Windows-miljø, kan Bruk som bakgrunn har en funksjon som du vil deaktivere. Blokkering av denne funksjonen hindrer brukerne i å endre bakgrunnsbilde på skrivebordet i Windows, både fra Egenskaper for Skjerm og fra en nettleser. Du kan blokkere brukere fra å endre bakgrunnsbilde ved å endre Active Desktop Wallpaper Properties i Group Policy. I prosessen definerer du et permanent bakgrunnsbilde for datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen, klikk "Kjør".

2 Skriv inn teksten "gpedit.msc" og klikk "OK."

3 Klikk på "Administrative maler" under "User Configuration" -liste.

4 Dobbeltklikk på "Desktop" -mappen i "Administrative maler" -liste.

5 Dobbeltklikk på "Active Desktop" -mappen i "Desktop" liste.

6 Dobbeltklikk på "Active Desktop Wallpaper".

7 Klikk "Enabled".

8 Skriv inn banen til bildefilen du ønsker å bruke som bakgrunn i "Bakgrunn Name" -feltet.

9 Klikk på "OK".

10 Start datamaskinen på nytt. Skrivebordet bakgrunnsbildet vil være låst til bildefilen du valgte. Brukere kan ikke endre bildet ved hjelp av "Display Properties" eller ved å velge "Bruk som bakgrunn" på et bilde i en nettleser.

Hint

  • Det finnes måter å omgå denne gruppen politikk. Men ved å deaktivere valget "Bruk som skrivebordsbakgrunn", du gjør det mye vanskeligere for brukerne å endre bakgrunnsbilde.
  • Hvis du ikke vil ha et bakgrunnsbilde i det hele tatt, kan du enten lage en one-pixel image fil, eller angi en bane til en fil som ikke eksisterer.