Slik deaktiverer en Touchpad når du bruker en mus

Slik deaktiverer en Touchpad når du bruker en mus


Den touchpad er en nyttig måte å navigere rundt den bærbare datamaskinen, men selv en lett tilfeldig berøring kan flytte markøren når du prøver å skrive. Når du har en ekstern pekeenhet, for eksempel en USB-mus, stopper touchpad være nyttig og blir bare en plage. Det tar bare noen få enkle trinn for å deaktivere til touchpad og spare deg noen frustrasjon, og noen produsenter av bærbare selv har en innstilling som vil deaktivere pekeflaten når en USB-pekeenhet er koblet til.

Bruksanvisning

1 Klikk på Start-knappen i nedre venstre hjørne av skjermen. Dette vil få opp startmenyen.

2 Velg "Control Panel" fra Start-menyen. Det bør være plassert på høyre side av menyen.

3 Dobbeltklikk på "Mouse" ikonet i kontrollpanelet. Hvis kontrollpanelet ikke har en lang liste med ikoner, klikk på "klassisk visning" på venstre side av vinduet, og dobbeltklikk på "Mouse" Når kontrollpanelet laster.

4 Klikk på "Device" eller "Enhetsinnstillinger" -kategorien, avhengig av operativsystemet. Hvis du ser touchpad oppført, klikker du på den og trykk deretter på "Deaktiver" -knappen. Noen touchpads vil ha en spesiell skjerm her hvor du kan aktivere og deaktivere touchpad og touchpad knapper ved å klikke på en radial-knappen, og du kan også plassere en hake ved siden av "Disable Touch Pad når USB pekeenhet er til stede." Legg en hake her hvis du ser dette alternativet. Dette vil automatisk deaktivere pekeflaten når du kobler til en USB-mus. Klikk på "OK" -knappen når du er ferdig.

Hint

  • Hvis du ser en touchpad-ikonet i systemstatusfeltet nederst til høyre side av skjermen, kan du dobbeltklikke på den for å gå direkte inn touchpad innstillingsvinduet.