Slik deaktiverer integrert Windows-godkjenning

Slik deaktiverer integrert Windows-godkjenning


Integrert Windows-godkjenning er et Microsoft-produkt og protokoll som tjener til å autentisere webtilkoblinger og kontrollere identiteten til en vert eller bruker, blant annet. Den ble først introdusert i Windows 2000-operativsystemet. Deaktivering av denne kan utføres gjennom Windows innebygde Internet Service Manager-verktøyet. For sikkerhets skyld anbefaler Microsoft deaktivere dette verktøyet når serveren ikke er i bruk.

Bruksanvisning

1 Start Internet Service Manager-verktøyet. Klikk på "Start", klikk "Kjør," type "inetmgr" i dialogboksen og klikk "OK."

2 Utvid serveren som du ønsker å deaktivere integrert Windows-godkjenning. Høyreklikk på ønsket server, katalog eller fil og velg "Egenskaper" fra rullegardinmenyen.

3 Velg kategorien "Directory Security" (for server og katalog), eller "File Security" fanen (for filer), og klikk "Rediger" knappen under "Anonym tilgang og autentisering kontroll" -delen.

4 Fjern merkingen check-boksen som tilsvarer "Integrert Windows-godkjenning" og bekreft ved å klikke "OK". I tilfelle åpner en dialogboks opp for "Arv Styrer", klikk på "Velg alle" og klikk "OK" for å bekrefte endringene.

5 Klikk på "OK" en siste gang. Integrert Windows-godkjenning blir deretter deaktivert.

Hint

  • En indirekte måte å deaktivere denne funksjonen for godkjenning er ved å oppgradere operativsystemet til Windows Server 2003.