Slik deaktiverer Internet Options Gjennom GPO

Slik deaktiverer Internet Options Gjennom GPO


Internet Explorer og andre nettlesere gir en gruppe med alternativer for brukere å bruke til å tilpasse og sikre deres leseopplevelsen. Brukere kan endre innstillingene på sine egne datamaskiner til enhver tid, med mindre et gruppepolicyobjekt, eller GPO, er opprettet for å administrere Internet options eksternt. GPOer er best for nettverk eller hjemmedatamaskiner med et enkelt administrativ konto og flere nonadministrative kontoer. Alle Internet options kan endres eller deaktiveres via et GPO.

Bruksanvisning

1 Logg deg på enten din hjemme-PC eller Active Directory-server med administratorkontoen. Tilgang til Group Policy Object Editor kan være begrenset på andre typer brukerkontoer.

2 Åpne "Active Directory Users and Computers" for datamaskiner i nettverket.

For hjemmedatamaskiner, gå til "Start" og velg enten "Run" eller "Søk". Windows Vista og høyere må velge "Søk". Skriv "gpedit.msc". Hopp til trinn 7 for å fortsette.

3 Høyreklikk på brukere, gruppe eller datamaskin du ønsker å deaktivere Internet options på og velg "Properties".

4 Velg "Group Policy" -kategorien.

5 Trykk på "Ny" og skriv inn et navn for den nye GPO.

6 Velg navnet på den nye GPO og trykk "Rediger".

7 Utvid følgende hvis deaktivere Internet options for en datamaskin: "Computer Configuration", "Administrative maler", "Windows-komponenter" og "Internet Explorer."

Utvid følgende hvis deaktivere Internet options for en bruker eller gruppe av brukere: "Internet Explorer." "User Configuration", "Administrative maler", "Windows-komponenter" og

8 Utvid "Internet Control Panel" for å vise alle Internet opsjons restriksjoner.

9 Høyreklikk et alternativ, og velg "Properties". Velg om du vil konfigurere, aktivere eller deaktivere alternativet.

10 Trykk på "Apply" for å lagre endringene.

11 Avslutt Group Policy Object Editor.

12 Start datamaskinen på nytt hvis du er en hjemmebruker. Vent til serverinnstillingene for å replikere til alle brukere og datamaskiner hvis du er på et nettverk.

Hint

  • Hvis du bruker en annen nettleser enn Internet Explorer, kan du endre nettleserinnstillingene dine ved enten å finne navnet på nettleseren din - for eksempel se for Firefox i stedet for Internet Explorer - eller ved å se på "Software" i konsernet policyobjekt.
  • Hvis en bruker er logget inn før innstillingene trer i kraft, vil Internet options ikke deaktiveres før brukeren logger seg av og på igjen.