Slik endrer du LCD LED-baklys pære i en Gateway laptop

Slik endrer du LCD LED-baklys pære i en Gateway laptop


I en bærbar datamaskin, er bakgrunnsbelysningen lampe brukes som belysning kilde for LCD-skjermen. Over tid, som backligh lampe slites ned, lider den bærbare display kvalitet, blir for svakt til å dechiffrere bilder i lyse omgivelser. Endring av bakgrunnsbelysningen lampen i en Gateway MT6704 bærbare vil tillate LCD-skjermen til å vise bilder med full lysstyrke og klarhet. Den samme monteringsprosess kan anvendes på mange andre Gateway modeller.

Bruksanvisning

1 Slå av den bærbare datamaskinen, trekk ut strømledningen fra sin stikkontakten, og ta ut batteriet. Snu den bærbare over å slippe plast casing over batterikammeret. Løft batteriet ut av kammeret. Plasser den bærbare datamaskinen på et jevnt underlag.

2 Finn seks skruene rundt skjermrammen (plastrammen grenser til LCD-panelet), skjult av små gummipakninger. Lirk selene løs med en skarp, flat-ended verktøy for å avsløre skruene på undersiden. Angre alle skruene.

3 Skille rammen fra LCD-panelet. Med skrus av, plassere en flat gjennomføre, for eksempel et plekter, mellom plastrammen og LCD-skjermen, og jobbe med fingrene for å løsne dekselet. Manøvrere med fingrene for å løsne rammen fra alle kanter, og deretter forsiktig ut.

4 Slipp LCD støttebrakett, nederst i midten av LCD-skjermen, for å få tilgang til omformeren styret. Finn skruene på hver side av braketten, og skru å fjerne det. Du har nå tilgang til omformeren styret limt til bunnen midten av skjermen. Forsiktig heve komponenten, å anvende akkurat nok kraft til å overvinne lim.

5 Trekk ut kabelen koblet til høyre side av omformeren. Dette er strømkabelen og kobler bakgrunnsbelysningen lampe til omformeren styret.

6 Separer LCD-skjermen fra laptop plastskall. Bruk en hånd til å stabilisere skallet, og trekk skjermen bort med den andre. Plasser den med forsiden ned på tastaturet. Med baksiden av skjermen mot deg, finn videokabelen kobler LCD til laptop hovedkort. Fjern klissete bånd som holder kabelen på plass, og koble den fra LCD-skjermen.

7 Fjern skjermen fra den bærbare datamaskinen. Slipp monteringsbrakettene fra skjermen ved å løsne to skruer på hver side av skjermen. Finn bakgrunnsbelysningen lampen ved å følge strømkabelen dingler fra LCD-skjermen. Demonter lampen og koble kablene fra hver ende av lampen.

8 Fest kablene til riktige endene på den nye baklys lampe og montere den på LCD-skjermen. Fest monteringsbraketten til skjermen og skru til skruene på hver side. Koble videokabelen til baksiden av LCD-skjermen, og feste kabelen med tape.

9 Monter skjermen med ryggen mot skallet. Sett omformeren styret og koble til strømkabelen. Monter skjermenheten ved å feste omformeren braketten og sikring av LCD-skjermen med skjermrammen. Pass på at du ikke har noen leftover stykker.

Hint

  • Du kan bruke delenummeret på baksiden av LCD-skjermen for å bestille en ny skjerm fra Gateway.
  • Bruk en antistatisk armbånd når du demontere elektroniske komponenter, som statisk elektrisitet kan skade de interne komponentene.