Slik feilsøker Compaq Evo Notebook

Slik feilsøker Compaq Evo Notebook


Uansett hvilken modell Compaq Evo laptop du eier, lønner det seg å ha noen grunnleggende feilsøking ferdigheter. Etter den første garantiperioden på laptop utløper, kan det være ganske kostbart å ha et profesjonelt utseende på enheten, vurdere det og løse eventuelle problemer. Lære å oppdage problemer og resovle dem lar deg beholde de pengene i lommen og samtidig redusere nedetid og andre problemer.

Bruksanvisning

1 Ta enheten ut av dockingstasjonen hvis du bruker en. De dokkingstasjon på enkelte Evo modeller kan kortslutte og føre til at enheten slutter å virke. Prøv å starte den bærbare datamaskinen uten dokk vedlagt. Hvis Evo fungerer mens forankret, men ikke når dokket, vet du at du trenger en ny dokkingstasjon.

2 Koble alt tilbehør på Evo, inkludert eksterne harddisker, eksterne DVD-brennere og skrivere. Kjør den bærbare datamaskinen for å kontrollere at den fungerer riktig med utstyr koblet fra, deretter legge tilbake hver del av utstyret ett om gangen til du finner feil stykke maskinvare. Prøv å laste ned en ny driver for den dårlige enheten for å se om det løser problemet.

3 Slå Evo laptop ned og slå den over hvis du opplever forbigående strømproblemer mens du kjører på batteristrøm. Skyv batterirommet spaken til ulåst posisjon og ta tak i batteriet ved frontdekselet for å fjerne det. Tørk av batterikontaktene med en myk, lofri klut, deretter fast sett den i bukten og flytt låsehendelen tilbake til låst posisjon.

4 Drive Evo opp og logge seg på. Klikk på "Start" -knappen og velg "Control Panel" fra menyen. Klikk på "System og vedlikehold" gruppe, og dobbeltklikk på "System" og gå til "Hardware" kategorien.

5 Klikk på "Device Manager" og utvide på plusstegnet ved siden av hvert stykke maskinvare i den bærbare datamaskinen. Se etter noen gule spørsmålstegn eller røde utropstegn. Dette er signaler om at en bestemt del av maskinvaren ikke fungerer som den skal. Høyreklikk hver feil stykke maskinvare og velg "Oppdater driver" for å tvinge operativsystemet for å laste ned og installere en ny driver for den enheten.