Slik feilsøker en Dell Latitude E4300 Monitor

Slik feilsøker en Dell Latitude E4300 Monitor


Dells bærbare lineup inkluderer mange Latitude datamaskiner, som Dell tar primært sikte på laptop-brukere i virksomheten sammenhenger. De Latitude datamaskiner har mer enn nok muligheter til å holde deg tilkoblet, og de er effektive verktøy for de fleste kontor-orientert programvare. Hvis du har problemer med skjermen på din E4300 laptop, for å gå gjennom noen grunnleggende kontroller se om du kan løse problemet selv. I mange tilfeller, men alvorlige problemer med en laptop-skjerm kan indikere et stort teknisk problem som en IT profesjonelle bør se nærmere på.

Bruksanvisning

1 Koble til strømadapteren og trykk på strømknappen hvis du prøver å kjøre datamaskinen ut av batteriet. Hvis batteriet ser ut til å gå tom for strøm for raskt, må du kanskje kjøpe en erstatning fra Dell.

2 Se på strøm lys, som er over tastaturet. Hvis den blinker, deretter datamaskinen er i ventemodus, og du trenger bare å trykke på en tast på tastaturet eller trykk på strømknappen for å starte den opp igjen.

3 Tilbakestille datamaskinen. Dette løser ofte mindre feil som oppstår. Hvis du ikke kan se noe på skjermen, kan du tvinge datamaskinen til å slå av ved å trykke og holde inne strømknappen over tastaturet for 8 til 10 sekunder; deretter vente en liten stund, og trykk på strømknappen igjen for å slå på maskinen igjen. Merk at dette kan føre til at du mister ulagrede data i åpne programmer.

4 Korriger oppløsningen for skjermen hvis skjermen vises strukket eller avskåret. Hvis E4300 har Windows Vista, klikker du bare på Windows kulen og skriv "Personalisering" i søkeboksen; Klikk deretter på "Personalization" verktøyet når den vises, og klikk på "Skjerminnstillinger". Finn alternativene oppløsning og flytte oppløsning glidebryteren til 1280 med 800 alternativet. Hvis E4300 har Windows XP, klikker du på "Start" -knappen, og klikk "Control Panel" og deretter "utseende og temaer," deretter "Innstillinger" for å få tilgang til glidebryteren.

5 Kjør Windows Update for å se om datamaskinen finner noen nødvendige oppdateringer til sine drivere eller annen skjerm-relatert programvare. Installer det anbefalte eller høyt prioriterte oppdateringer Windows finner. Hvis datamaskinen har Windows Vista, klikker du på Windows kulen og skriv "Windows Update" i søkeboksen; Klikk deretter på oppdateringsverktøyet når den vises. Der kan du klikke på "Søk etter oppdateringer" på venstre og Windows vil se på Internett automatisk. Hvis du har Windows XP, gå til "update.Microsoft.com" i Internet Explorer, og følg instruksjonene på skjermen.

6 Sjekk om strøminnstillingene hvis skjermen slås av oftere enn du ønsker. I Windows Vista, klikker du på Windows kulen og skriv "Strømalternativer"; klikk deretter på "Velg når du skal slå av skjermen." Merk at endringene påvirker bare hva strømstyringsplanen ble valgt når du først åpnet "Strømalternativer" -verktøyet, så kan det hjelpe å gå tilbake og endre innstillinger for andre planer. I Windows XP, klikker du på "Start" -menyen og klikk på "Control Panel", deretter "Strømalternativer" -verktøyet; velg det skjermen preferanse er fra rullegardinmenyene i "Innstillinger" -delen.

7 Kjør Dell Diagnostics verktøy for å se om datamaskinen kan identifisere eventuelle feil. Slå av datamaskinen; deretter slå den på igjen, og trykk på "F12" tasten så snart du ser "Dell" logo på skjermen. Det vises en meny der du kan velge "Diagnostics" alternativet. Deretter bruke "Tab" -tasten for å velge alternativet "Test System" når det viser, og velg "Express Test." Dette er en grunnleggende test, og hvis problemet ikke er løst, velg "Extended Test" alternativet i stedet, selv om dette er mer tidkrevende og vanskelig. Hvis Dell Diagnostics returnerer en feil etter testen, skrive ned all feilinformasjonen som vises, og ta kontakt med Dells kundestøtte.

8 Ring Dell Support på 800-999-3355 eller gå til support.dell.com og klikk på "Kontakt oss" linken øverst på siden hvis du ikke klarer å fikse skjermen problemet. Se etter datamaskinens servicemerke på baksiden eller undersiden av datamaskinen og se om du kan finne ekspresservicekoden i den bærbare dokumentasjon for å få fortgang i støtte prosessen.