Slik feilsøker en Netgear DG834G

Slik feilsøker en Netgear DG834G


Netgear DG834G er en 54 Mbps trådløs bredbåndsmodem ruter med innebygd brannmur. Den er designet for bruk med ADSL internett-tilkoblinger i hjem eller små bedrifter. Ruteren kan brukes trådløst eller ved å koble kabler til portene på baksiden av enheten. Ulike omstendigheter kan føre til problemer med denne type enhet. Diagnostisering årsaken til et problem er første fase av feilsøkingsprosessen. Fullføre alle feilsøkingstrinnene for å løse problemer etter at de har blitt identifisert.

Bruksanvisning

1 Koble strømkabelen skikkelig til ruteren og sørge for at strømforsyningen er riktig koblet til et strømuttak. Strømlampen skal komme på når ruteren er slått på.

2 Slå ruteren av hvis strømlampen ikke blir værende på. Koble ruteren i 10 sekunder. Dette tvinger enhet for å tilbakestille. Koble ruteren igjen og slå den på.

3 Kontroller Ethernet-kabelen hvis "LAN" eller "WAN" LED-lampene lyser når en tilkobling er opprettet. Kontroller at kabelen er godt festet til ruteren og til datamaskinen.

4 Lukk nettleseren hvis web-tilkobling ikke aktiveres. Start datamaskinen på nytt og re-åpne nettleseren.

5 Koble fra alle telefoner på linjen hvis "WAN" LED blinker gult kontinuerlig. Etter at lyset blir grønt, kobler hver telefon en om gangen, noe som gjør at mikrofilter er riktig koblet til hverandre telefon.

6 Trykk og hold "innstilling" knappen til "Test" LED slås på hvis du trenger å gjenopprette fabrikkinnstillingene. Slipp knappen og vent til ruteren for å starte på nytt.