Slik feilsøker et hovedkort

Hovedkort er en viktig del av datamaskinen. De gjør det til å fungere, og de er en integrert del av maskinvaren. Hvis du ønsker å unngå den kostbarheter med å ansette en profesjonell til å feilsøke og reparere hovedkortet, må du lære den beste måten å finne ut av problemene selv.

Bruksanvisning

1 Sikkerhetskopier alt mulig på harddisken. Hvis du opplever problemer med maskinvaren, er dette en luksus du kanskje ikke har. Hold backup-filer på en alternativ datalagringssystemet for å unngå tap av data under maskinvareproblemer.

2 Legg merke til problemet og gjengi det slik at du er klar over hvor symptomet manifesterer seg.

3 Isolere problemet. Hvis systemet ikke får strøm, kontroller at det ikke er strømledningen eller vegguttaket før du prøver et annet hovedkort. Hvis alt er i ferd med å kjøre, men faktisk ikke i stand til, se etter løse deler på hovedkortet før du setter det inn.

4 Fjern alt av maskinvare som er faktisk ikke nødvendig å gjøre datamaskinen funksjonen før du kan innskrenke årsakene til problemet ditt til hovedkortet.

5 Prøv en annen kompatibel hovedkort i maskinen når du har fjernet alle andre potensielle problemer. Hvis det fungerer med den alternative hovedkort, erstatte den gamle.

Hint

  • Den beste måten å feilsøke maskinvaren er å ha like deler som du vet fungerer. Hvis problemet vedvarer, vet du at den delen du byttet ut er ikke problemet.
  • Vær forsiktig med de interne systemene i datamaskinen. Det er lett å skade delikat elektronikk, og du kan føre til mer problemer enn du løser. Prøv å få litt erfaring med å bygge og problemløsing for maskinvaren før du prøver den med din egen maskin.