Slik feilsøker et webkamera for Windows XP

Slik feilsøker et webkamera for Windows XP


Du kan bruke et webkamera til å spille inn video til harddisken, ta stillbilder, og legge til video i en direktemeldingssamtale i programmer som Yahoo! Messenger. Et webkamera kan også brukes til å holde en videokonferanse og se andre brukere over hele verden. Hvis du opplever problemer med webkameraet ditt og kjører Microsofts operativsystem Windows XP, er det sannsynligvis på grunn av noen få spesifikke, lett rettes grunner.

Bruksanvisning

1 Sørg for at webkameraet er satt ordentlig inn i en fri og fungerende USB-port på datamaskinen. Hvis datamaskinen ikke gjenkjenner webkameraet ditt, kan du prøve å koble den til en annen USB-port eller en annen datamaskin helt. Hvis det fungerer på en annen port eller på en annen datamaskin USB-porten du prøvde å bruke, ikke fungerer.

2 Kontroller at du har installert all nødvendig programvare. Ofte webkameraer vil kommer pakket sammen med en CD-ROM fylt med nødvendig programvare som drivere. Denne programvaren er nødvendig for webkameraet å fungere med Windows XP. Installer programvare som kan være nødvendig og starte datamaskinen på nytt.

3 Kontroller at programmet du prøver å bruke webkameraet med støtte for det og er konfigurert riktig. Ved hjelp av et webkamera med et program som Yahoo! Messenger ikke bare automatisk fungere. Gå inn i innstillingene til programmet, og sørg for at den er riktig konfigurert for å fungere sammen med et webkamera.

4 Sørg for at Windows XP er oppdatert med den nyeste programvaren og drivere. Klikk på "Start" -menyen og deretter "Windows Update" ikonet for å laste ned og installere de nyeste mulige oppdateringer for Windows. Uten disse oppdateringene enkelte eksterne enheter, som kameraer, ikke kan fungere.