Slik feilsøker Input Feil på Cisco Serial Rutere

Slik feilsøker Input Feil på Cisco Serial Rutere


Den serielle grensesnittet på en Cisco Router er kommunikasjonsporten som brukes for å få til et Wide Area Network eller Internett. Grensesnittet tillater avanserte konfigurasjoner, men feilsøking grensesnittet er mindre sofistikert. For det meste, feilsøking grensesnittet foregår på privilegium nivå. På dette nivået, får du informasjon om ruteren ikke bare fra et generelt perspektiv, men også fra en detaljert perspektiv. Dette gjør at du kan se mange forskjellige aspekter vedrørende hva som kan være årsaken til problemene på ruteren.

Bruksanvisning

1 Koble den ene enden av konsollen kabelen til PC-ens "com" port og den andre enden til konsoll port på ruteren. Klikk "Start" og velg deretter "programmer". Bruk en rutertilkobling program som "Hyperterminal" eller "Tera Term" (se Resource). Disse programmene er ikke innfødt til Windows, og du må må laste ned og installere dem først. Når du åpner en av disse programmene, vil den starte programvaren tilkoblingen fra PC til ruteren. Når tilkoblingen er fullført, vil ruteren skjermen ser ut som ">". Skriv "aktiver" for å gå inn i privilegium modus. Ruteren redaktør starter automatisk. Skjermen snøen ser ut som "Router #."

2 Skriv "viser grensesnitt serieStatusLinje betingelser" for å vise informasjon de ulike serielle grensesnitt på ruteren. Denne kommandoen forteller deg om serielinjen er opp eller ned eller funksjonshemmet eller administrativt ned (stengt av en administrator). Imidlertid vil denne kommandoen også gi deg informasjon om tilstanden til ruteren. For eksempel, forteller den deg å kontrollere LED på ruteren, og det kan identifisere defekte deler, og når du bruker en avslapnings boksen for å sjekke styreledninger.

3 Type "viser kontrollere." Denne kommandoen viser stand av grensesnittet kanaler. Den kan også fortelle om det er en kabel som er festet til grensesnittet. Dette er fysisk informasjon om grensesnittet.

4 Type "debug serielt grensesnitt" for å teste om HDLC (hdlc) vedlikeholdspakkene økes, som de skal, eller det er en timing problem. En annen nyttig kommando er "debug arp." ARP står for Address Resolution Protocol. Den bruker maskinen adressen til å identifisere datamaskinen eller ruteren. Debug kommandoen forteller deg om ruteren er å få oppdateringer fra andre rutere med ARP pakker.