Slik feilsøker Netgear WNA3100 Wi-Fi

Netgear WNA3100 er en trådløs USB-adapter som gjør at en datamaskin til å koble til Wi-Fi hot spots. Hvis datamaskinen ikke er i stand til å finne eller koble til trådløse nettverk når WNA3100 er plugget inn, oppdatere programvaren på enheten og fornye Internett-protokollen (IP) -adressen til datamaskinen for å feilsøke adapter. I noen tilfeller kan problemet ikke være den Wi-Fi-adapter, men ruteren, så sjekk nettverksmaskinvare også.

Bruksanvisning

1 Koble WNA3100 til en USB-port på datamaskinen selv; ikke koble adapteren til en USB-hub.

2 Sjekk om enhetsdriveren for WNA3100 er installert på datamaskinen. Klikk på "Start". Klikk på "Run."

3 Skriv "devmgmt.msc" og trykk "Enter" for å åpne Enhetsbehandling. Utvid "Nettverkskort" for å se om Wi-Fi-adapteren er på listen. Hvis ikke, må du sette inn programvare-CDen i diskstasjonen og følg instruksjonene på skjermen for å installere WNA3100.

4 Sjekk for å se om en programvareoppdatering er tilgjengelig. Gå til "Start", "Alle programmer" "Netgear WNA3100." Åpne programvaren WNA3100 fra programmappen.

5 Klikk på "Check". Hvis en programvare ugrade er tilgjengelig for WNA3100, klikk på "OK" for å laste ned den nyeste programvaren. Klikk "Yes" for å installere programmet. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om.

6 Bekreft den trådløse ruteren og modemet er slått på og koblet til. Klikk på "Start". Klikk på "Run." Skriv "cmd" eller "cmd.exe" og trykk "Enter".

7 Skriv "ipconfig / release" og "ipconfig / renew" i Command Prompt. Trykk "Enter" etter hver kommando for å få en ny IP-adresse.

8 Skriv "ipconfig", og trykk deretter på "Enter", og sjekk sett med tall ved siden av "IPv4-adresse" eller "IP-adresse". Hvis IP-adressen vises som "0.0.0.0" eller "169.254.xx," med "X" representerer et sett med tall, må du starte datamaskinen og starte ruteren.

9 Kontroller at Netgear WNA3100 adapter er ikke mer enn 4 fot fra datamaskinen. Hvis maskinen fremdeles ikke klarer å koble til Internett, feilsøke ruteren.

10 Koble den ene enden av en Ethernet-kabel inn i en av de nummererte portene på baksiden av ruteren, og koble den andre enden til Ethernet-porten på datamaskinen. Start ruteren. Hvis maskinen fremdeles ikke klarer å koble til Internett, kan problemet være relatert til ruteren eller tilkobling. Hvis datamaskinen er koblet til Internett, kan Wi-Fi-adapter må byttes.

Hint

  • Du må koble til Internett for å laste ned programvareoppdateringen. Midlertidig koble modemet direkte til datamaskinen for å laste ned programvareoppdateringen.