Slik feilsøker Wireless for en D-Link

Den trådløse D-Link router gir deg muligheten til å koble hver datamaskin i hjemmet til den samme høyhastighetsmodem, noe som gjør at alle enheter for å få tilgang til websider eller dele filer. Trådløse signaler er ikke perfekt, imidlertid, og du kan legge merke til et tap av signalstyrke på noen av datamaskinene på grunn av en rekke faktorer. Avhengig av om problemet er forårsaket av fysisk forstyrrelse eller et programvareproblem, flere feilsøkings alternativer er tilgjengelige.

Bruksanvisning

1 Ta av D-Link router fra sin nåværende stilling dersom det er plassert inne i et lukket rom, for eksempel et skap. Sett D-Link i et sentralt sted nærmere til datamaskinen og se om den trådløse tilkoblingen blir mer stabil.

2 Trekk eller slå av noen 2,4 GHz trådløse telefoner eller Bluetooth-enheter aktive nær nettverket fordi de kan forstyrre det trådløse signalet som kommer fra ruteren. Finn den lille reset hullet på baksiden av ruteren hvis problemet vedvarer. Hullet er plassert til venstre for strømkabelen.

3 Brett ut en binders og setter kanten av klippet inn i reset hullet for å trykke på reset-knappen. Hold klemmen er på plass i 10 sekunder for å tilbakestille alle alternativer D-Link ruteren til standard fabrikktilstand.

4 Åpne en nettleser og gå til adressen "192.168.0.1" for å åpne D-Links oppsettside. Type "admin" i feltet Brukernavn og klikk "OK." La passordfeltet stå tomt.

5 Klikk på "Setup Wizard" ikonet. Velg "Start Internet Connection Setup Wizard" alternativet. Klikk "Next" og skriv inn et nytt passord for ruteren din i tekstboksen. Klikk "Next" igjen.

6 Følg instruksjonene på skjermen for å velge tidssone og type høyhastighets Internett-tilkobling. Klikk "Next" og "OK". Naviger til D-Link support webside.

7 Klikk på "Se alle produkter" og velg lenken for den trådløse ruteren modell. Klikk på "støtteressurser" og "Firmware". Velg "Download Now" linken ved siden av den nyeste firmware versjon tilgjengelig.

8 Navigere tilbake til ruterens meny ved å gå til nettadressen "192.168.0.1". Type "admin" som brukernavn, og skriv inn det nye passordet i feltet Passord. Klikk på "OK".

9 Klikk "Verktøy" og "Firmware". Klikk "Bla gjennom" og velg navnet på fastvarefilen du lastet ned. Klikk "Open". Velg "Lagre innstillinger" for å oppgradere firmware den trådløse ruteren.

10 Høyreklikk på nettverksikonet nederst til høyre på skjermen og klikker på navnet på D-Link ruter for å koble til nettverket.

Hint

  • Programvaren brannmurinnstillingene kan forstyrre din evne til å sende eller motta data fra Internett. Høyreklikk på brannmurens ikonet nederst til høyre på skjermen og velge "Exit". Prøv å gå til nettsiden eller laste ned filen på nytt for å se om problemet er løst.
  • D-Link router inkluderer også en opsjon for å passordbeskytte det trådløse nettverket slik at andre brukere ikke får tilgang til den. Åpne ruterens oppsettside, og klikk "trådløst nettverk." Velg "Aktiver WPA2-Personal Security" og velg "PSK." Skriv inn passordet i tekstboksen og klikk "Lagre innstillinger".