Slik finner du ut om du trenger en SATA-harddisk

Slik finner du ut om du trenger en SATA-harddisk


Kjøpe en ny harddisk for datamaskinen kan være en øvelse i frustrasjon og forvirring hvis du ikke vet hva du leter etter. Det finnes mange forskjellige typer tilkoblinger, tonnevis av størrelse alternativer, eksterne og interne variasjoner, og en rekke forskjellige steder for å finne noen annen type. Heldigvis, kan du fortelle hva slags harddisk vil arbeide med datamaskinen bare ved hva slags forbindelse det bruker, så sparer deg stresset og grave i å finne ut hva slags harddisk du trenger.

Bruksanvisning

1 Pass på at datamaskinen er slått av, og trekk den stasjonære datamaskinen ut av sin cubby hvis den ligger i ett, eller bort fra veggen hvis den sitter mot en. Trekk ut strømkabelen fra baksiden av datamaskinen, vanligvis nær toppen av saken. Trykk på strømknappen en gang for å fjerne eventuell strøm i strømforsyningen.

2 Fjern sidepanelet fra datamaskinen din sak. Noen saker vil bruke et klipp eller håndtak å holde den på plass. Andre vil bruke små tommeskruer eller phillips skruer.

3 Finn harddisken i datamaskinen sak. Det vil være et lite rektangulært objekt, vanligvis sølv, med to tykke ledninger kjører til det. Den ene er makt, og den andre er tilkoblingen du leter etter. Fjern eventuelle skruer eller klips som holder stasjonen på plass, og fjerne kontaktene fra den. Inspiser kontakten som går fra hovedkortet, og ikke fra strømforsyningen.

4 Kjøp en SCSI basert harddisk hvis kontakten på ledningen kobler til harddisken er lang og tynn, med to rader med flate metallkontaktene inne i plasthuset.

5 Kjøp en ATA eller SATA basert harddisk hvis kontakten er lang og bred, og den inneholder to rader med små spisse kontaktene inne.

6 Kjøp en IDE basert harddisk hvis kontakten er lang, tynn og plast, uten synlige metall elektriske koblinger.

7 Sett på harddisken ved å koble til strømledningen og datakontakter og skru eller klipping den tilbake på plass. Sett på sidedekselet av datamaskinen før du kjøper en ny stasjon for å installere.