Slik finner du ut skjermkortet

Hvis du ønsker å oppgradere, selge eller administrere datamaskinens maskinvare, en del av maskinvaren er skjermkortet. Skjermkortet er maskinvareenheten i datamaskinen som gir en mekanisme for video. Det kommuniserer mellom brukerundersøkelser og skjermen. Skjermkortet sender informasjon til datamaskinens sentrale prosessor. Informasjonen blir returnert fra prosessoren og vises på skjermen. Å vite denne informasjonen hjelper deg beskjed hvis programvaren er kompatibel med skjermkortet.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen og velg "Kjør" -ikonet. Skriv "dxdiag" i tekstboksen og trykk "Enter" -tasten. Dette åpner DirectX verktøy som registrerer hvilken type skjermkort installert på maskinen.

2 Klikk "Nei" på pop-up skjerm, hvis den vises. I Windows Vista, kan datamaskinen spør om du vil at programmet skal se etter en digital signatur. Denne prosessen krever tilgang til Internett, og det er ikke nødvendig å registrere produsenten av grafikkortet.

3 Klikk på "Display" koden øverst i dialogboksen skjermen DirectX. Dette åpner et vindu som viser skjermkortet informasjon sammen med driverfilene.

4 Se den første delen av informasjon merket "Device". Denne delen inneholder skjermkortet chip-set og produsent. Dette er skjermkortet informasjon. Disse to biter av informasjon er viktig hvis du ønsker å oppgradere drivere.

5 Bla ned til delen som er merket «Notes." Innenfor denne tekstboksen, vises en liste over problemer hvis noen ble oppdaget. Hvis denne delen viser "Ingen problemer funnet", da skjermkortet fungerer som den skal.