Slik fjerner du en video chip fra en Pavilion DV9700

Tilbys av HP i 2008 og utstyrt med enten NVIDIA GeForce GO 7150 eller NVIDIA GeForce 8400M grafikkbrikkesett, DV9700 modellene var bedre egnet som underholdning PCer fremfor alvorlige spilleautomater grunn av middelmådig videoytelse. Airflow er ofte et problem for DV9700 brukere som bruker bærbare på overflater som begrenser fri flyt av luft fra fansen på bunnen av enheten. Begrenset luftstrøm forårsaker varme, noe som ofte fører til en video brikkefeil. HP dekker ikke video chip reparasjon under garanti. Derfor, hvis DV9700 har defekt grafikk chip, kan du spare penger ved å fjerne brikken og erstatte det selv.

Bruksanvisning

1 Slå av DV9700 hvis du ikke allerede har gjort det. Lukk LCD-skjermen og koble fra strømadapteren. Snu DV9700, og legg det med bildesiden ned. Lås opp batteripakken og fjerne det.

2 Fjern skruene fra plastdekkplatene på bunnen av DV9700. Alle tre av dekkplatene er under batteriet bay. Platen på høyre side dekker primære harddisken mens senterplaten beskytter minne og trådløse moduler. Dekselet på venstre dekker den sekundære harddisken hvis enheten har en. Noen dv9700s har to harddisker og andre ikke.

3 Skyv loopet slutten av antistatisk armbånd på armen og klippet den andre enden til en metalloverflate.

4 Fjern skruen til høyre for Windows Authenticity. Skyv DVD-stasjonen ut av maskinen.

5 Skyv utover på klipsene som fester nedre minnemodulen, helt til minnepinne spretter opp. Fjern modulen og sett den til side. Gjør det samme for den øvre minnemodulen.

6 Koble de to ledningene fra den øvre delen av det trådløse kortet modulen. Slipp klippene som fester kortet og fjern den trådløse modulen.

7 Løft opp på høyre side av hovedharddisken litt. Skyv stasjonen til høyre og koble flatkabelen. Fjern den primære kjøretur fra DV9700 chassis. Gjør det samme for den andre stasjonen hvis DV9700 har en.

8 Fjern alle gjenværende skruene på undersiden av enheten, slik at du fjerner de seks skruene inne i batteribrønnen også. Snu DV9700 bærbare tilbake igjen og åpne LCD-skjermen.

9 Sett tuppen av syl eller en liten flat skrutrekker inn i rommet over den øverste raden med taster på tastaturet. Start på høyre side av DV9700 tastatur og jobb deg vei til venstre som du lirke opp dekselet over den øverste raden med taster forsiktig. Unngå å bryte plasttappene på tastaturet kanten dekselet.

10 Fjern de tre skruene over "Esc", "F4" og "F12" tastene på tastaturet. Løft opp på den øverste kanten av tastaturet og koble flatkabelen fra hovedkortet under. Ta av tastaturet fra DV9700 chassis.

11 Fjern de seks skruene som fester hovedkortet dekkplate i tastaturet godt. Ta av dekselet og sett det til side.

12 Fjern de fire skruene som fester den termiske kjøling forsamlingen. Fjern den termiske kjølevifte og heatsink og satt forsamlingen til side. Finn chip med en "NVIDIA" merkelapp på det.

1. 3 Plugg avlodding verktøy i en stikkontakt og la den varmes opp. Påse at LCD-skjermen for DV9700 er åpen og fullt utvidet til nesten flat.

14 Kjør spissen av den varme avlodding verktøyet over tappene på en side av NVIDIA chip. Bruk sugekoppen på verktøy for å fjerne varme loddetinn som du varme den. Arbeid sakte men ikke hold tuppen av verktøyet for lenge på ett sted, så du risikerer å skade hovedkortet.

15 DESOLDER pinnene på de andre tre sider av chip og fjerne den oppvarmede lodding. Fjern NVIDIA chip fra overflaten av hovedkortet nøye etter avlodding den.

16 Bruk loddemetallflussmiddel å skrubbe pin sporområdene på de fire sidene av stedet som du fjernet NVIDIA chip. Skrubb spor pins forsiktig med akkurat nok press for å bryte opp eventuelle gjenværende lodde du ikke var i stand til å fjerne med sugekoppen.

17 Bruk lodde pensel til å børste vekk og gjenværende lodde fragmenter. Bruk trykkluft på boks til å blåse støv og lodde fragmenter ut av maskinen.

18 Rengjør pin spor med bomullspinner og rødsprit. La pin spor tørke helt.

19 Rett inn den nye NVIDA chip med pinne spor. Lodde den nye brikken på plass. Monter DV9700 ved å reversere trinnene som brukes til å demontere den.

Hint

  • HP selger ikke NVIDIA chips individuelt. For å finne en, må du søke på nettet elektronikkforhandlere eller kjøpe et overskudd chip fra en auksjon nettsted som ebay.