Slik fjerner en CMOS Battery

CMOS-batteriet beskytter BIOS og CMOS-innstillingene ved å holde en liten mengde strøm som leveres til BIOS-brikker selv når PCen er koblet fra. Hvis du har et strømbrudd, eller hvis PCen blir koblet fra, vil batteriet holde alle BIOS-innstillingene og holde riktig tid på PCen. Hvis noen setter en boot passord på BIOS, kan du fjerne det ved å fjerne CMOS batteriet og koble den fra veggen. Dette vil tilbakestille informasjonen i BIOS og RTC chips og fjerne passordet.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen. Trekk ut alle enhets ledninger fra baksiden. Fjern skruene på panelet av tårnet til høyre. Legg datamaskinen vendt opp på gulvet eller et bord.

2 Finn batteriet. CMOS-batteriet er lik en klokke batteriet unntatt større. Det er på hovedkortet holdt av tynne metalltappene. Noen datamaskiner har det flatt mot bordet mens andre har det i oppreist sporet.

3 Bruk neglene eller en pinsett til å fjerne CMOS batteriet. Løft metal-kategorien forsiktig. Det er en svak metall, og kan bryte enkelt. Ikke løft fanen helt eller trekke den av. Ta pinsett eller fingernegl og plassere den under batteriet i kabinettet. Løft forsiktig opp og trekk den ut.

4 Sett på panelet og koble enhetene.

Hint

  • Metalltappene som holder CMOS-batteriet i er viktig. Hvis fanene pause og du flytte saken, vil batteriet falle out.Insert et nytt batteri ved å løfte faner og skyve det i.Du trenger ikke en CMOS-batteriet for å kjøre computer.Most CMOS-batterier er utskiftbare, så lenge det er riktig størrelse for casing.