Slik fjerner en Key Logger fra en datamaskin

En viktig logger er et datavirus som registrerer dine tastetrykk og sender det til en tredjepart for skadelig bruk. Hvis du mistenker at du har en nøkkel logger på datamaskinen, er det trinn som du bør umiddelbart ta for å beskytte din personlige informasjon.

Bruksanvisning

1 Start datamaskinen, og trykk "F8" som det startes opp. Når du ser en oppstartsmenyen vises, velger du alternativet "sikkermodus med nettverk" og trykk "Enter" -tasten. Når Windows starter opp, login og bekrefte at du ønsker å starte opp i sikkermodus.

2 Start antivirusprogramvare og bruke "Update" for å oppdatere den med de siste virusdefinisjonene. Når den er ferdig å oppdatere, kjøre en full system scan, noe som kan ta alt fra noen minutter til flere timer, avhengig av hvor mye data du har på datamaskinen din. Når dette søket er ferdig, fjerne eventuelle infeksjoner som er funnet, og lukk antivirusprogramvare.

3 Start anti-malware programvare, og fortsette med de samme trinnene som du tok med antivirusprogrammet. Oppdatere programvaren, og deretter kjøre en full system scan, fjerne eventuell skadelig programvare som blir funnet.

4 Lukk alle åpne vinduer og programmer, og start datamaskinen på nytt. La den starte opp som normalt. Når du er logget inn, kan du kjøre en annen serie av skanninger med antivirus og anti-malware programmer. Hvis ingen infeksjoner er funnet, så datamaskinen kan antas å være trygg. Hvis det oppdages infeksjoner, fjerne dem, og deretter starte datamaskinen på nytt og skanne det igjen. Gjenta denne prosessen til alle infeksjoner er fjernet. Det kan ta et par ganger før du kan fjerne den key-logger programvare fra datamaskinen, avhengig av hvordan den har infisert maskinen din.

Hint

  • Hvis du ikke har noen antivirus eller anti-malware programvare, kan du finne gratis programvare på nettet. Disse programmene er enten gratis for liv eller for en kort prøveperiode. Du kan også bruke online virus og malware skannere som ikke krever at du installerer noe på datamaskinen. Før du laster ned og installerer gratis sikkerhetsprogramvare du finner på nettet, bør du utføre et søk på navnet på programvaren og sørge for at det er et anerkjent program og ikke en falsk programvarepakken. Du kan også bruke et nettsted som CNET Version, som gir programvare vurderinger og informasjon.